La força de l’amistat, del bon fer quotidià

Si féssim una valoració de què suposa per a nosaltres aquesta Covid 19 penso que la conclusió seria força unànime. El què més trobem a faltar és la proximitat dels que estimem, el tu a tu, la companyia de parents i amics, NO únicament els que tens a prop sinó els que, tot i ser propers viuen en altre indret ara no poden acostar-se, no poden abraçar-te. Sense abraçades la vida no és igual.

Parlar per telèfon o via electrònica NO és pas el mateix.  Necessitem escoltar i ser escoltats de viva veu. Necessitem abraçar i ser abraçats; mirar-nos els ulls, fer-nos carantoines, besar-nos a desdir…

És aquest el motiu pel qual els que fitaven mangonejant les nostres vides, dominats per la gelosia,  volen apoderar-se d’allò que nosaltres tenim -perquè ho hem treballat i guanyat- i ells no i, es deleixen i ens volen robar aquest nostre tresor, la nostra quotidianitat . Maleïdes enveges, no solament econòmiques sinó de proximitat, de vida comuna, d’estar junts propers gràcies a la nostra raó de ser: ciutadans lliures que estimen i volen compartir la nostra vida amb els demés. Som ciutadans del món, ara marcat per aquesta Covid que ens assetja i vol fer-nos seus. No i mil vegades NO. Així ho dibuixava el meu amig Guagasamin en la Edad de la Ira. Jo però, dic: No passareu

Com deia Apel-les mestres en el seu poema

No passareu! I si paseu,

serà damunt d’un clap de cendra:

les nostres vides les prendreu,

nostre esperit no l’heu de prendre.

Mes no serà! per més que feu,

no passareu!

Deja una respuesta

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: