Els Mossos d’Esquadra i els guardes forestals comissen 14 tones de pinyes recollides de manera furtiva al Parc del Montnegre i el Corredor

Un cop processades les pinyes es podien aconseguir pinyons valorats en uns 50.000 euros.

Aquestes recollides incontrolades posen risc la producció de pinyes de l’any següent.

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la Unitat Regional de Medi Ambient de la Regió Policial Metropolitana Nord, amb la col·laboració dels Guardes forestals del Parc del Montnegre i el Corredor de la Diputació de Barcelona, van comissar el dia 21 d’octubre 14 tones de pinyes de pi destinades a l’obtenció de pinyons i van denunciar dues persones per haver-les recollit infringint la normativa vigent.

Entre els dies 20 i 21 es va muntar un dispositiu conjunt per controlar la recol·lecció furtiva de pinyes. Durant les vigilàncies es va detectar que unes furgonetes portaven a primera hora del matí persones que recol·lectaven les pinyes i per la tarda les tornaven a buscar juntament amb les pinyes collides. En una jornada podien collir fins a uns 500 quilos de pinyes.

Les gestions d’investigació realitzades van permetre constatar que les pinyes eren emmagatzemades en unes naus de la zona de Sant Celoni.

Finalment, el dia 21 es va fer una entrada i escorcoll al lloc on guardaven les pinyes i es van trobar 14 tones de pinyes recollides fora del període habilitat. El valor al mercat de les pinyes i els pinyons extrets hauria arribat a uns 50.000€.    

Les pinyes s’han dipositat en una empresa col·laboradora amb l’administració.

Els infractors intentaven acumular el màxim de pinyes, anticipant-se a la resta de recol·lectors que treballen dins la legalitat, atès que en els darrers anys ha minvat la producció.

A Catalunya la recollida de pinyes està permesa dins d’un període habilitat que va de l’1 de novembre al 15 de maig.  Per a la recollida i el comerç de la pinya de pi pinyoner és indispensable la possessió d’una llicencia i l’autorització del propietari del terreny. A més, només es poden collir les pinyes que estan madures i, és obligatori deixar un mínim de cinc pinyes a l’arbre per permetre la seva regeneració natural. No complir amb aquesta normativa posa en risc la producció de pinyes de l’any següent i comporta una infracció administrativa.

Deja una respuesta

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: