Adéu-siau Mn. Cardús

Ha mort Mn Josep Cardús i Grau, rector de Marata i Corró d’Amun home singular, capellà incòmode en temps franquista. Quan res no era fàcil i ningú no tenia veu, la seva es feia sentir fort.

Sense por del què diran o pensaran, mossén Cardús va fer créixer molts neguits i esperances. Anar a missa a Marata, era fita obligada  -també d’alguns que no hi estaven d’acord però volien ser-hi-. El seu missatge de l’Evangeli era a l’abast de tothom. Capellà avançat, sense prejudicis, allò que encara avui costa trobar a l’Església, era important escoltar què deia quan tot era prohibit. Eren temps d’espietes, tots sabíem qui eren però, mai no se’ls va negar l’entrada enlloc. Ell, a Marata i mossèn Joan Vallicrosa, a Llerona, van obrir molts ulls i treure la cera d’orelles brutes.  El temps, per a aquests capellans, no comptava pas, i sí que comptava l’amistat i el bon fer.

Necessitem pastors senzills com mossén Cardús, sense por del que diran

Recordo una frase que repetía: «Ser a Marata i no formar part de la gent no tindria sentit.» Soc cristiana practicant i trobo que molts s’haurien d’avergonyir de com representen a  l’Església. És clar que no parlo dels de baix sinó dels seus superiors. L’Església ha de recuperar la senzillesa dels primers cristians, sense embalums ni disfresses, de tu a tu.  Que els senyors bisbes portin una creu penjada al coll per tal que tothom sàpiga que son superiors, però sense afegitsts extres com sabates, roba cara, anells, xòfers, servents,  massa gent de  pendents d’ells.  Jo els dic: NO! Necessitem pastors senzills com mossèn Cardús, capaços d’encomanar fe i esperança, sense pretensions descarades. Ah! I sense por del què diran. Si obres amb fermesa, convençut d’allò que fas,  res no t’ha d’esporuguir.

Bon cel, Mossèn Cardús, potser podràs ajudar a posar-hi ordre. Fins a sempre!

Deja una respuesta

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: