Declaració del Parlament de Catalunya amb motiu del Dia del Trastorn per Dèficit d’Atenció amb Hiperactivitat

Adoptada pel Ple del Parlament el 4 de novembre de 2020.
Amb motiu de la commemoració, el 27 d’octubre, del Dia Nacional del Trastorn per Dèficit d’Atenció amb Hiperactivitat (TDAH), inclòs en el Mes de Conscienciació Europeu pel TDAH, el Parlament de Catalunya s’adhereix a aquesta jornada, que mostra la necessitat de continuar treballant per un diagnòstic precoç i una intervenció multidisciplinària, i d’impulsar la recerca, la formació i la normalització social, tan necessàries per a eliminar l’estigma social que, desgraciadament, avui dia es continua detectant en l’entorn familiar, escolar, social i laboral més pròxim a les persones afectades per aquest trastorn. Cal treballar en la conscienciació de la necessitat d’una actuació primerenca i contínua que eviti riscos futurs a les persones amb TDAH.

El Parlament de Catalunya expressa també el seu reconeixement per totes les persones afectades i llurs famílies, que, malauradament, encara es troben amb la incomprensió, la incredulitat i la discriminació motivades pel desconeixement de com la simptomatologia de la TDAH els afecta en el dia a dia. El TDAH és un trastorn d’origen neurobiològic, amb un patró genètic, invisible als ulls de moltes persones, les diferents cares del qual fan que les tasques habituals es converteixin en un repte difícil de superar sense el suport i l’empatia de l’entorn social.

El Parlament de Catalunya apel·la a l’empatia de les persones, de la societat civil i dels poders públics perquè s’adhereixin a aquesta jornada, perquè entenguin la complexitat del que viuen i pateixen més del 5% de la població infantil i juvenil i el 2% dels adults a Espanya, i perquè treballin, al llarg del pròxim any, en el millorament de la qualitat de vida d’aquestes persones.

Palau del Parlament, 4 de novembre de 2020

Deja una respuesta

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: