Pandèmia

El fet d’iniciar-se arreu del món en el mateix moment deixa palès que la Covid-19 no és obra de l’home sinó quelcom superior. Revisant la història de la Humanitat són moltes -des que el món és món- les pandèmies esdevingudes. Han servit per netejar l’excés d’éssers humans, no era suficient el que la terra oferia per assegurar la vida de totom. Vet aquí  que la naturalesa és sàvia i sense permís de cap autoritat se les enginya per deixar anar la Covid-19 aquest any 2020 perquè resolgui la situació tal com ha ocorregut en temps passats. Repassant la Història de la Humanitat sembla que els humans sempre han estat obcecats per tenir més del que els pertoca.

Pandèmies conegudes: la pesta Antonina, any 165, durant  l’Imperi romà;  la pesta negra, la pitjor, any 1348; la pesta de la Guerra dels Segadors el 1651; la febre groga, any 1821; el Còlera, any 1885, un malson de l’edat mitjana i moderna que sembla que va acabar gràcies a les vacunes; la tuberculosi, que ens acompanya fa 10.000 anys i passa dels animals a les persones, no està vençuda encara; la grip espanyola al 1918-20 va matar 50 milions de persones rera la Primera Guerra Mundial; la sida, una altra pandèmia global dels anys 80 amb més de 30 milions de morts, encara activa, però amb esperances de superar-la. Ni l’aire ni l’aigua no poden abastar la vida dels prop de 7684 milions de persones que ocupem la Terra. Per molt que alguns se les enginyin, no hi ha feina per tothom. Si no poden treballar, han de buscar-se la vida com i on sigui. Els que podrien haver-ho apaivagat son els que tenien-tenen poder i capacitat econòmica, però no han sabut fer-ho. Resultat?  Pandèmia per a tots, petits i grans, rics i pobres, vells i joves, ben plantats o esquifits. Per la pandèmia, tots som iguals

   Per a alguns aquest és el nostre lema de vida, és el meu, des que vaig néixer. Mai no ens hem cregut ni aspirat a  allò que a Castella en diuen rango . També a Catalunya -i a la majoria de famílies massa- malden per tenir i no per ser… Si tots som iguals, per què alguns tenen deliris de reialesa, de poder, de ser superiors?  Sempre m’ha cridat l’atenció una paraula que repetia sovint la meva iaia quan quelcom no li agradava: «Ecs…» Jo dic, doncs, ecs!

Sí, molts ecs per tanta fanfàrria -música  que abans avisava l’arribada del president segons diu el diccionari- però ara avisa dels aspirants a riquesa, a grandesa. Ara que tenim temps, podríem organitzar fanfàrries per a fer-les escoltar a molts polítics, a molts manaires de torn, també a molts clergues. En lloc de tants anhels grandiloqüents, perquè no dediquen temps a ajudar a aquells que necessiten una ma per sortir del pou i ensenyar-los a trobar camí i llum vers en el futur incert que els amoïna? Som-hi?

I avui a la Cuina de resistència macarrons gratinats. Son ben populars, cada casa te el seu patró d’aquesta menja que enamora a petits i grans.

INGREDIENTS. Entre 80 i 100 grams de macarrons per cap, mantega i aprofitem algun rostit. Els d’avui son de restes de pollastre amb bolets.

Trinxarem les restes de pollastre amb bolets.  Posarem al foc aigua abundant i quan arrenqui el bull abocarem els macarrons i la sal corresponent. Remenem d’entrada amb una espàtula perquè no s’enganxin. Cal no deixar-los-hi més del compte, les pastes tenen un temps de cocció 10/15 minuts. Escorrem i un cop escorregut, remourem dins la mateixa olla amb un tros de mantega. Hi afegirem el sofregit i el formatge ratllat a gust. A mi m’agrada l’emmental. Abocarem la preparació en una plata per enfornar i ho empolsinarem de nou amb formatge. Finalment, ho entrarem al forn calent fins que comencin a agafar color.

Deja una respuesta

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: