Avarícia

És un dels set pecats capitals capitals  que ens ensenyaven a descobrir a la catequesi que, en aquells temps llunyans, els meus, en deien anar a doctrina- obligatòria, si volies fer la Primera Comunió-. Jo diria que aquests enunciats: Doctrina i Avarícia  han desaparegut del vocabulari tradicional. Feu la prova, demaneu a algun dels vostres adolescents si saben quins son els pecats capitals. Posaran cara de mico i pensaran que esteu “tocats del bolet” com deien al meu poble quan jo era petita i deies alguna cosa sense sentit.

Pels que em llegeixin i no sàpiguen quin son els pecats capitals els enuncio i, prego meditin. Si voleu podem fer un debat escrit amb els que en tinguin ganes… Podria ser interessant en aquest temps vagarós imposat que patim per la Copvid-19 que ens obliga a confinament.

Son set: Supèrbia. Avarícia. Luxúria. Ira. Enveja. Gola. Peresa.

Set pecats que tenen una contra amb set virtuts: Humilitat. Caritat. Castedat. Paciència. Benevolència. Temprança. Caritat. Diligència.

L’avarícia per a mi és un dels més latents, corroeix, mata cos i ànima de l’afectat. Mai està content del què te, sempre n’hi ha d’altres que el superen, NO ho accepta. Avui que tothom escriu i diu el primer que li surt del cap, descobrireu aquest sentiment arreu, sempre n’hi ha d’altres més importants, que tenen més de tot i, l’avarícia abonada per l’enveja, els deixa atuïts. No deixem que ens domini. Erradiquem-la sense demora.

Deja una respuesta

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: