Campaments saharauis


Rere el missatge urgent del president del Sàhara occidental Brahim Ghalí, em ve a la memòria el meu viatge a aquell desert l’any 1990.

En viatge organitzat pel Consell Comarcal del Vallès Oriental vam passar una setmana en els campaments de Tinduf, experiència inimaginable i on vam descobrir una gent acollidora com mai he trobat enlloc del món. Comparteixen el poc què tenen i et fan sentir estimat, records de vida que em segueixen vius passats 30 anys. Dormir a l’abric de tendes en ple desert, sense aigua ni menjar, desert, erm, no hi creix res. Han aprés a subsistir d’ajuda humanitària, a mercè de el sol, de la lluna, del vent i de les tempestes. Sol rabiós de dia, fred inimaginable de nit.
M’agradaria tornar-hi, tot i que imagino que res ha canviat: ni la generositat dels que hi viuen ni l’absència de l’imprescindible: un sostre, menjar assegurat, un catre on reposar sota aquell cel que veus a tocar i, unes estrelles com mai més he vist enlloc. Ah! i si cauen quatre gotes surten unes flors inimaginables! Gràcies amics, el meu record segueix viu. M’agradaria retrobar-vos. Gràcies pels bons records que guardo de tots: de l’amiga que em vetllava i em va regalar la seva túnica blanca, dels que dormíem propers a la tenda, del responsable en aquell moment dels campaments a Catalunya, del President que ens va rebre com mostra la imatge.

L’any 1994 amb un grup d’amics vam posar en marxa l’Associació Amics del Poble Saharaui i vam treballar per ajudar-los, acollir nens malalts o, que necessitaven una intervenció quirúrgica que es duia a terme a l’Hospital General de Granollers. Vells-Bells records que, aquests dies d’obligat confinament venen a la memòria. A tots, GRÀCIES!

Deja una respuesta

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: