Enyoro els amics. Maleïda Covid-19

Costa viure sense tenir a prop els amics de vida, alguns dels quals, malauradament, han marxat sense poder-nos acomiadar per culpa de la pandèmia. Quan jo era petita la iaia Margarida tenia una frase que jo no entenia: «No tot son flors i violes…» Una veritat com un temple, aclaparadora. Hauria de servir per aprofitar la vida quan la tenim, sense renegar d’allò que potser no tenim però, que hi som amb plenitud. La solitud és bona quan la busques tu, no quan et ve manada pels savis-entesos que indiquen les restriccions. Llàstima que no tothom les compleix i posen en risc els que fem el que diuen els experts. Em demano, què passarà els propers dies si ara ja hi ha cues enormes a les grans àrees per comprar regals? És que no tenen família que els expliqui que no està be el què fan?

Tinc clar que no és el mateix parlar per telèfon o escriure’s missatges que mirar-se els ulls i fer-se una forta abraçada. Saben quina serà la meva petició als Mags d’Orient? Només una i l’escriuré amb tinta verda el color de l’esperança, sempre ha sigut el meu predilecte: recuperar abraçades i les tertúlies al voltant de la taula. Mai no acostumo a perdre l’esperança però avui, desembre de 2020, em sento traïda pel destí. No és igual tenir 15 o 20 anys que sobrepassar els 80. La gent de la meva edat hem passat moltes penúries que ara no venen a tomb esperant que, un cop la família ja camina sola, podria gaudir dels meus moments, de la llibertat d’entrar i sortir de casa sense donar explicacions, fer allò que, quan tens una llarga família et són vetades. Doncs no, ara mana i ordena la cruel Covid-19 que no coneix fronteres. Tot es veu amb menys ànims, i dol que els nostres joves no tinguin les precaucions degudes per no emmalaltir i portar la desventura als que tenen prop seu.

Admiro la dedicació i el bon fer dels metges i metgesses i infermers i inferemeres als quals faig arribar la meva admiració per la bona feina fan per apaivagar la inconsciència de molts afectats que han traginat el malviure a casa seva amb el risc de contagi. Confiem que el 2021 ens portarà de nou l’alegria de viure i que la gaudirem amb els que estimem. Que recuperarem els amics suara desapareguts, que podrem moure’ns i participar en tertúlies i debats. No és el mateix fer-ho via Internet. Potser és que no en se prou però ho trobo desesperant, ningú no te mesura. En un cara a cara pots dir-li prou, d’altra manera costa fer-ho. Sortir a passejar on no trobes ningú no és el meu ideal, però ara és el que ens toca fer si volem que ens toqui l’aire. I no em queixo. Molts no tenen ni aquesta possibilitat. 

   I avui a la Cuina de resistència, bacallà a la biscaïna, segons recepta de l’enyorat amic Paco Parellada.

INGREDIENTS.  Bacallà dessalat (dos talls per comensal) oli, una ceba, dues dents d’all, dos tomàquets madurs (sense pell ni llavors), tires de pebrot escalivat (una per cada tall) pebre vermell per empolsinar el bacallà i una Parsillade: picar al morter dues dents d’all, julivert, una galeta, formatge ratllat. .

Començarem fregint el bacallà enfarinat i el col.locarem en una plata per enfornar.  Amb l’oli que ha sobrat, fregirem la ceba i els alls laminats. Quan comencin a enrossir hi afegirem els tomàquets trinxats i ho deixarem confitar a foc suau. Damunt de cada tros de bacallà hi posarem una tira de pebrot escalivat i cobrirem amb el sofregit. Afegirem aleshores la parsillade i ho empolsinarem amb pebre vermell. Ho entrarem al forn suau uns vuit minuts.

Deja una respuesta

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: