Per què calla l’Esglesia?

Vivim moments d’angoixa, de misèria, de solitud que la pandèmia ha agreujat en gran superlatiu. Molta gent no te feina, on anar a raure, què menjar, amb família per mantenir i vestir. El món actual no és com el d’abans quan tots ens conformàvem amb poc, ni exigíem banalitats com molts avui, entre els quals els més joves beneïts per nosaltres, els grans. -Consti que no soc d’eixe món com canta Raimon-. La majoria de ciutadans vivim fruit del treball i, quan aquest falla, com resoldre el dia a dia?

Responsables? Nosaltres, els adults per no haver sabut educar en l’austeritat com ho vam ser nosaltres i, en la mesura possible, vam fer-ho amb els nostres fills. És aquí quan tot canvia i, el mimetisme d’allò que fa l’altre, ho ha complicat molt, tant, que només la pandèmia pot reconduir. Ja sé que el què dic és dur però, qualsevol dels nostres joves ha recorregut mig món i, les seves despeses quotidianes no les havíem imaginat mai!

I l’Església què fa? Calla! Els responsables -de senyors Bisbes enllà- que haurien de donar exemple de vida- viuen , vesteixen, calcen be, tenen servei, menjar a punt. Si visquessin a prop de la gent coneixerien les seves penúries i podrien pal·liar-les. Ara, alguns, fan veure que no les coneixen…molt pitjor. Amb el seu cost normal de vida compartit, els pobres podrien tenir accés a lo bàsic. Som-hi?

Altre tema preocupant quan arriben dies de festa és que massa gent segueix els rituals de quan tot era possible: regals, andròmines que no serviran, a veure qui fa el millor i més costós regal. Buf!!! Em posa de mal humor. Quan les situacions son complicades, intentem resoldre-les sense embuts. I si ens sobren alguns diners, pensem amb els que els necessiten per posar un plat a taula …

Deja una respuesta

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: