Per què calla l’Església?

Vivim moments d’angoixa, de misèria, de solitud que la pandèmia ha agreujat en gran mesura. Molta gent no te feina, alguns ni on anar a raure, què menjar… amb família per mantenir i vestir. El món actual no és com el d’abans ja que tothom es conformava amb poc, ningú exigia banalitats com molts, avui, entre els quals els més joves beneïts per nosaltres, els grans -jo no soc d’aquest món-. La majoria de ciutadans vivim fruit del treball i, quan aquest falla, com resoldre el dia a dia?

Responsables nosaltres, els adults per no haver sabut educar en l’austeritat com ho vam ser nosaltres i, en la mesura possible, vam fer-ho amb els nostres fills. Aquí, però, és quan tot canvia i, el mimetisme d’allò que fa l’altre ho ha complicat molt, tant, que només la pandèmia pot reconduir. Ja sé que el què dic és dur però, molts dels nostres joves ha recorregut mig món i, les seves despeses diàries no les havíem imaginat mai!

I l’Església què fa? Calla! Els responsables -també les autoritats eclesiàstiques- que haurien de donar exemple viuen, vesteixen, calcen be. Cal? Si visquessin prop de la gent, no a les seves estances especials, sabrien de les seves penúries i segur podrien mitigar-les. Alguns fan veure que no les coneixen…molt pitjor. Amb el seu cost de vida compartit, molts podrien tenir accés a lo bàsic.

Ara que arriben dies de festa costa entendre com molta gent segueix els rituals de quan tot era possible, regals, andròmines que no serviran mai, a veure qui fa el millor i més costós. Buf!!! em posa de mal humor. Quan les situacions son complicades, intentem resoldre-les sense embuts. I si ens sobren alguns diners, pensem amb els que els necessiten per sobreviure… Siguem conseqüents.

Deja una respuesta

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: