Sants Innocents. La tragèdia que es converteix en una broma

El 28 de desembre és el dia en què les esglésies cristianes recorden els nens morts a mans d’Herodes, les primeres víctimes del cristianisme. Hom creu que la relació entre les bromes generalitzades d’aquest dia i la història dels infants s’estableix a partir de les enganyifes que van haver d’inventar els pares per a protegir-los dels perseguidors. Però, més enllà de la commemoració d’aquesta tragèdia bíblica, la festa té uns orígens pagans més complexos, que l’emparenten amb les antigues saturnals romanes: forma part de les festes d’inversió i transgressió del cicle hivernal, que comencen amb la Festa dels Nicolau i acaben per Carnaval.

CADENA DE LLUFES - Sortir amb nens

Les llufes son l’element més conegut així com tota mena d’enganyifes. Què és una llufa? Malauradament els joves d’avui no ho saben. Nosaltres ens ho passàvem be amb les enganyifes i la preparació de les llufes que solien ser de paper o de retalls de roba. Hi fèiem inscripcions ridícules o d’enuig per no importa què. Les preparàvem amb antelació i les guardàvem per tal que ningú les trobés. Amb trossets de filferro molt fi fèiem ganxos per enganxar-les a l’esquena de la gent. Altra diversió d’aquella diada, era anar a trucar els timbres de les cases i fugir abans no obrissin. Tiràvem bombes fètides quan passàvem prop de grups de gent i sortíem corrent. Era un dia en el que tot estava permès…Mentir a qui fos, àdhuc als de casa, mentides pietoses que empipaven als grans. Malauradament això s’ha perdut, els nens ja no juguen al carrer, miren la TV a la que estan enganxats. Quina llàstima!

Algun mitjà de comunicació persisteix amb innocentades…És bo fer pensar! Sovint no tens clar si son certes o pura innocentada

Deja una respuesta

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: