I ara què? La Covid-19 ens té enganxats

La naturalesa mana: intentem  ajudar a fer possible que toqui la simfonia final de la pandèmia ben aviat. Almenys els que estem guardant el confinament -a causa dels nostres anys- necessitem que acabi i que puguem recuperar la vida, suara abandonada, prop dels que estimem i no podem abraçar. Què podem fer davant d’una pandèmia que castiga tota la Humanitat, de manera especial els més grans, els més humils, els sense sostre amb fills i família a sostenir? Urgeix seguir  les recomanacions dels entesos i no trencar-les. Alguns ho fem. Malauradament no tothom.

    Ara que anem sobrats de temps, cerqueu les pandèmies que ha patit la història del món, descobrireu que no podem actuar amb desmesura ni fora les indicacions dels que la controlen. És clar que s’acabarà quan vulgui, la naturalesa continuarà la seva via i nosaltres hem de procurar unes normatives mentre duri, si no volem que massa resultin danyats.  Dol la inconsciència de molts que no segueixen instruccions i creuen que tot ho poden i, posen en risc els que són prop seu, potser fills, pares, germans, avis, amics. L’any 2020/2021  passarà a la Història de la humanitat pels estralls causats. Confiem que el bon fer de tots ajudi a pal-liar danys i morts.

    Costa de viure sense petons i abraçades. La vida és dura sense poder contactar amb els que estimes, poder-los abraçar i petonejar; discutir sobre tants temes interessants que ens queden relegats; no veure parents i amics ni seure en una taula per compartir cap àpat amb els que estimes; no poder abraçar els besnets, que no entenen què passa. Només per videotrucades sé com han crescut.

     He demanat/-exigit als Reis d’Orient que ens regalin de manera especial salut i feina per continuar caminant en aquest món que es diria que se’n va en orris. Les pestes més greus que ha patit el món son : la pesta negra que va ser causa de mort d’uns 200 milions de persones al S XIV; la grip espanyola 1918/1919  amb 50 milions de morts al món; la sida la més recent des del 1976, amb més de 32 milions de morts encara vigent a l’Àfrica i un dels pitjors problemes de salut pública a hores d’ara. Veure’m les xifres de la Covid-19 quan acabi. Seran terrorífiques.

    Desitjo per a tothom un millor 2021, amb amor, pau, salut, treball. Que a ningú no li manqui l’indispensable per viure amb dignitat. Ho he demanat-exigit als Reis als d’Orient que, diuen, ho porten tot.

I avui, a la Cuina de resistència,  flams casolans.

INGREDIENTS. Cinc ous, mig litre de llet, 250 grams de sucre i llimona ratllada o vainilla.

Posarem el sucre i una mica d’aigua en un motlle al foc i deixarem que agafi color -sucremat-. Batrem els ous amb el sucre, hi afegirem la llet poc a poc i la vainilla o la llimona. Abocar-ho als motlles on hem cremat el sucre, hi ho farem coure a bany maria, al forn, durant 30 minuts, procurant que l’aigua no vessi ni arrenqui el bull.

  

Deja una respuesta

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: