Moniatos…

És un tubercle per a mi molt apreciat, conegut també per batata. Té similitut amb la patata malgrat que la seva forma és diferent. De color marronós per fora, groc o de color carabassa per dins, de sabor dolç. te moltes utilitats i virtuts. Arriba amb la tardor. Molts els tenen associats amb les castanyes, els ofereixen, sovint, en els mateixos llocs.

Te moltes propietats nutritives i és font de vitamina A i E excelses pels ulls i la pell

A la cuina pot jugar molts papers: per a una excellent crema, per ser fregits com si fóssin patates, per escalibar a la manera que fem amb pebrots i albergínies o per farcir.

Propietats i beneficis per a la salut del moniato

Cultivada des de fa més de 8.000 anys -diu la història- és originària dels tròpics de l’Amèrica central. Al Perú s’han trobat representacions d’aquests tubercles en peces precolombines i restes en algunes tombes. Va arribar a Europa de la mà de Cristòfor Colom abans que el moresc i la patata, i es va difondre molt ràpidament per tot el Continent.

És una hortalissa rica en hidrats de carboni complexos i sucres. Per això, el seu contingut calòric és mitjà (100 kcal per cada 100 g). No té greixos sí però un 2% de proteïna. Els efectes en el nostre organisme; ajuda a depurar el fetge. Diuen que és preventiu del càncer. Protegeig la vista i la pell. Hidrata el sistema digestiu.

M’agrada preparar-ne quan son frescos com ara. Avui, escalivats, es fan sols al forn, embolicats amb paper d’alunimi.

Deja una respuesta

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: