Records amb molts interrogants

Sobre Plaça Gran…1982

Què pensaran els que van actuar sense enraonar, ara, quan ho llegeixin? És història de la meva vida. Consti que mai he cobrat per fer res…

Texte d’un conegut periodista. Durant uns quants anys, la revista fou punt de trobada també de molts estudiants de periodisme i de persones amb molta empenta i visió periodística, com ho va demostrar una setmana sí i l’altra també Montserrat Ponsa, dona treballadora i tenaç, dotada d’una gran facilitat a l’hora d’escriure, que entrevistà un gran nombre de representants polítics, socials i culturals de Catalunya de primera fila, els quals atorgaven a Plaça Gran, amb la seva presència, un fet diferencial que no es trobava en cap altra revista local.

Montserrat Ponsa, que recorda aquesta etapa amb especial il·lusió, defensa encara ara aquell projecte i critica la manera com la revista es va reconvertir l’any 1982 en setmanari comarcal, del qual es va anar distanciant ràpida-ment. Sobre aquest tema, ella afirma: «El nostre era un projecte local que funcionava molt bé gràcies al voluntarisme i esforç de molta gent, entre els quals uns quants col·laboradors. Plaça Gran era una revista local, molt granolleri-na, i amb un fort arrelament social. La revista era oberta a tothom i tothom hi tenia cabuda. Els responsables del partit a Barcelona no ho entenien així i van decidir carregar-se-la per donar pas a una proposta més àmplia i impersonal.» Publicada en format i amb paper de diari, Plaça Gran passà de ser Publicació granollerina a Setmanari del Vallès Oriental, i es convertí en un nou repte empresarial, capitanejat per l’editor Joan Orriols, que necessità nous periodistes, coneixedors de la realitat de Granollers i comarca.

No em vaig anar distanciant, EM vau apartar -ho saps molt be tu que escrius i, eres del grup que ho va propiciar-. Recordes quan vas començar? .Mai ho he explicat però potser ho faré….

Deja una respuesta

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: