Hem perdut l’oremus?

És una frase que anys en rera es repetia. Fa temps no l’he escoltada i és ben real, denota molt mal fer. Em refereixo a la manera sovintejada de fer-pensar-dir coses prescindibles. Segons el diccionari significa perdre sovint el fil a missa tot i que avui -som pocs els que hi anem-. Aquesta frase es conserva per indicar que algú està desorientat…

Jo diria que és aplicable a molts dels que manen perquè, dels que obeïm, tant se’ls en fa tot. Massa persones viuen les rutines diàries com si fossin petites màquines o ramats. No ens hi sumem!.

No oblidem mai que tots som iguals malgrat les diferències de criteris, maneres de ser i de fer. NO ens les deixem robar. Dotats d’intel-ligència som capaços de desenvolupar el pensament, el llenguatge, la cultura, la consciència i les emocions complexes. També de comunicar-nos, d’expressar-nos mitjançant la paraula, bescanviar pensaments i idees i, bastir aquest món que avui es diria a la deriva. Enlloc d’actuar amb seny i generositat, uns pocs volen fer-se amos i senyors de tot. No volen entendre que el món ens pertany a tots i cal aprendre a compartir-lo.

Manaires a part, hi ha els que maneguen l’economia al seu favor, indiscriminadament. De forma greu ho estem contemplant ara, amb la pandèmia, quan molts, sense feina tenen dificultats per sostenir llurs famílies. Comparin el què cobren i els sous duplicats o triplicats de molts polítics. Ho hem ratificat ara, amb eleccions recents. Què pensen fer els de dalt de tot? Seria reconfortant que adaptessin aquests sous per a tots els que no en tenen, malgrat tenir famílies al seu càrrec. O dels que vivim d’una pensió ridícula i paguem impostos inacceptables. Qui ho regula? Doncs sí, molts HAN PERDUT L’OREMUS a favor propi. Tothom vol càrrecs remunerats. Consti que caldria fer revisió de tots els que en disposen… Segur que fa esborronar tanta insolidaritat.

Deja una respuesta

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: