Si el món fos…

Diuen que el pensament és lliure -deu ser de les poques coses lliures que existeixen i no hem de donar-ne fe a ningú-. Podría ser una tasca a dur a terme mentre restem confinats, fer un recull arreu i donar a conèixer les millors propostes que ens passin pel cap.

Si el món fos el món dels éssers humans tots,

apart de imaginar-lo net i polit, sense pudors ni perills, el voldríem al servei de tothom, sense èlites. Un món de ciutadans justos i equitatius, amb uns mateixos drets- mateixos deures. Quins son?

Poder anar a escola que els prepari per la vida. Una feina, o millor una professió per la qual s’ha qualificat. Li servirà per a formar una família, per gaudir de parents, amics, veïns, que l’acompanyaran en el seu caminar.

Un món on, els més preparats puguin ajudar a dirigir-lo: país a país, poble a poble. Que els que lliurement escolleixi el poble siguin capaços de dedicar el seu saber i les bones maneres amb cos i ànima, el temps que li pertoqui, màxim dues legislatures i, recuperar, quan acabi el seu mandat l’antiga feina. S’acabaria la corrupció.

Tothom que estigui disposat a pasar aquests anys de servei, ha de tenir clar que el sou que cobrarà no serà doble, recuperarà el de la feina un cop acabat el mandat politic. Ni prevendes ni privilegis.

Aquest sería el món dels éssers humans TOTS, blancs-negres-rossos-morens-petits-grans-dones-homes. Alguns més agraciats, d’altres més intel-ligents, alts o baixos, més prims o més groixuts. Denominador comú? Éssers humans amb drets i deures, sense privilegis.

Seria avorrit? NO! Saber que a ningú li manca res ha de ser una sensació de bogeria i felicitat. Sería allò que alguns hem pregonat des que tenim ús de raó: Si tots som guals amb les diferències, per què alguns rics i tanta majoría pobres?

Deja una respuesta

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: