Massa nit.

Per què Europa es posa al costat dels feixistes?

Em poso a la pell dels presos i exiliats polítics i de les seves famílies: imaginen el calvari innecessari provocat per uns jutges amb afany de protagonisme? Caldria que fossin castigats a la mateixa pena, amb recàrrec addicional pels danys causats, pels anys de vida que els han robat. També als superiors d’aquests jutges: el Tribunal Suprem, els governs d’Espanya, de Catalunya i d’Europa. ¿Per què no fan el necessari per tornar-los a la vida? La Història els jutjarà en tant que còmplices. Mentrestant, però, empresonats o exiliats i les seves famílies, privades de la seva presència i acompanyament. Existeix Justícia? Ningú no els fa costat, l’Europa dels estats s`ho mira de lluny i fa l’orni. Fa temps que molts hem deixat de creure en gairebé tothom. Vivim en una societat en la qual qui paga mana. Els petits, els de baix sense afany de poder i amb ganes de viure amb pau i amor prop dels que estimem, ho tenim punxegut.

Amics que encara esteu a la presó o l’exili per haver anat a un encontre on molts hi érem, us tinc molt presents, però nosaltres no podem obrir-vos les portes per tal que us deixin tornar a casa. No serveix de res renegar, es diria que volen sang però, som pacífics. No oblidin aquell refrany : Quien a hierro mata a hierro muere». Seran castigats i mai la història no els absoldrà…

Hem d’acabar amb un vici molt practicat que, si jo manés, puniria amb contundència: la mentida, l’eina de la que s’han valgut els mafiosos de la dreta i han acceptat els polítics -tots, inclosos molts de Catalunya- que, en lloc d’actuar i dirimir, han fet el sord: han callat i castigat a l’ostracisme als nostres amics presos.

Diguem prou! Anem a treure’ls de la presó nosaltres, el poble ras, els que no tenim lligams amb ningú, gent que volem que els nostres amics es reintegrin a la vida, de la que s’han vist privats per decisió d’uns dèspotes que no admeten que la societat sigui plural, pel que fa a pensament. Massa, molts que hi tenien a dir han callat.

Acabem, doncs, amb aquesta llarga i negra nit que ha impedit als nostres amics engarjolats veure créixer i fer se grans els seus fills; que han patit per les seves parelles que han hagut de vetllar soles, en moments, quan els fills necessiten pare i mare. Privats de petons i abraçades com si estiguessin apestats. Sortim de nou a carrers i places, pengem cartells als balcons exigint el seu retorn a casa. Exigim la seva llibertat. Massa gent ni se`n recorda i sí les famílies, que els necessiten, més en aquests moments durs de la Covid-19.

Llibertat presos polítics! Jutges a la garjola a perpetuitat! Que tastin la presó i descobreixin com s’hi viu.

I avui, a la Cuina de resistència, els adobs i maceracions. Què vol dir? Molts productes si en lloc de fer-los directament els adobem amb herbes i espècies adequades i els deixem reposar uns dies, milloraran a l’hora de cuinar-los i menjar-los.

Macerar consisteix a introduir les viandes, peixos o carns, en uns líquid preparats a base de vi, espècies, herbes i olis diversos. Adobar vol dir amanir. Si es tracta d’una peça de caça cal servir-se d’un bon vi negre, llorer, ceba, pastanaga, alls, sàlvia, julivert, sal, pebre. Si és un tros de carn filet de pobre, la mitjana o el filet de vedella, cal amanir-lo amb oli, pebre, mostassa, llimona, sajolida i ruixar-lo amb conyac o vermut. I la sal? Sempre un cop sigui llest el plat. Per a una peça de porc : vi blanc sec, un bon porto, un clau, marduix, mostassa, pebre. I els peixos m’agrada amanir-los amb bon oli d’oliva, poca sal, fonoll i unes gotes de Chinchon

Deja una respuesta

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: