El futur del món està a les nostres mans

Quan  la Covid-19 digui prou, recuperarem el futur del món. Serem els iniciadors-corresponsables d’una nova etapa de la h, de noves maneres de viure, de treballar, de compartir idees i esperances basades sempre en el somniat be comú, anhel que ens ha mogut tota la vida. Tindrem la possibilitat de construir, plegats, el món dels sers humans, no importa raça ni color de pell ni llengua ni de pensament. Conviurem junts, en tant que llibertaris, en un món que, si no pitgem ben fort el fre, correm el risc que tot se’n vagi en orris. I jo els dic, als depredadors habituals, que no els ho permetrem!

Urgeix que tots els béns existents es converteixin en be comú per satisfer el dia a dia de tots els que ho necessitem. Serà per obligació, no per devoció, ja que moltes d’aquestes idees que alguns mai han acceptat, d’altres le hem dut a la pràctica des de sempre: un món on l’equitat amb tot el què abraça la paraula sigui llei de vida i comportament. Tots per tots i amb tots, no cal dir que amb drets i deures compartits. Hem d’acabar amb els luxes desaforats, prou vanitats i, sobre tot, prou banalitats que maten cors i esperanceses.

No hem sabut educar els nostres joves. El nostre pecat? Voler donar-los tot allò que nosaltres somniàvem i mai vam abastar. Jo m’acuso! És imprescindible l’educació, obligatòria, acompanyada d’un ofici o preparació universitària -tot gratuït- segons capacitats. Només un però: l’ obligació de aprovar tots els cursos, so pena de perdre aquesta oportunitat, cas de no esuperar-los.  Feina? A compartir segons preparació-esforç-dedicació. Tothom ha d’esmerçar el seu temps per intentar superar-se. Sous? Dignes, per tal que tothom, de forma responsable, pugui viure i morir amb dignitat, no com ara, que ningú ho te clar….

Alimentació? Hem d’optar per productes de proximitat, de la nostra terra. I, com fèiem tothom quan la guerra i post guerra que va deixar misèria arreu: aprofitem petits espais de terra abandonats, per cultivar lo imprescindible (verdures-fruites-patates…) També un espai per petit que sigui, per unes gallines i conills. N’he vist en països, dits pobres, que els tenien en els balcons. I sobre tot, prescindir d’allò que és superflu, fins avui en boga com les maleïdes marques, que, si no les vesteixes, ets considerada una outsider de tot. M’honora ser-ne. Exigim llibertat per escollir allò que volem, no allò què ens proposen i acatem per no ser diferent dels altres.

I avui a la Cuina de resitència: Pollastre farcit al forn.

INGREDIENTS. Un pollastre ros, salsitxes, oli, sal, sucre, pebre, mostassa, llorer, julivert, dues cebes (una laminada altra sencera), un cap d’alls i quatre o cinc dents a més a més, un tros de llimona i una d’escorreguda, vermut (o conyac), fil i agulla. Jo preparo l’oli per amanir-lo amb mostassa, pebre, sucre i sal.

Un cop net el pollasre, tot procurant que no tingui cap resta de sang a l’interior, li escorrerem la llimona i l’untarem amb l’oli i mostassa, el salpebrarem per dins i per fora. El farcirem amb les salsitxes -una per comensal-, les prunes, la ceba laminada, el cap d’alls, dos tomàquets, julivert i la pell de llimona. El cosirem amb dues puntades de fil perque no s’escapin els ingredientes. El col.locarem en una cassola amb oli d’oliva abundant -dos dits- per anar al forn. Li afegirem una ceba sencera, sis tomàquets, quatre grans d’all pelats i unes fulles de llorer. El ruixarem amb el vermut o conyac. Forn a entre 160/180º,entre una i dues hores. Cal deixar-lo reposar sense moure’l. La cassola queda tancada hermètica: costarà d’obrir.

Deja una respuesta

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: