Des de la presó: cap penediment, cal seguir lluitant. Jordi Cuixart

«Malgrat totes les imposicions, si volem, hi ha esperança». Maria Barbal, 53a Premi d’Honor


Amics:

Sabíem que el tercer grau seria efímer, i és per això que, malgrat la duresa de l’empresonament, no han aconseguit fragilitzar-nos.
Els poders de l’Estat mantenen la repressió perquè volen que centenars de milers de catalans i catalanes renunciem a pensar com pensem i a la nostra voluntat de ser. Però, lluny de cap penediment, l’única resposta és la perseverança.
Que ningú no ho dubti: cap jutge i només els socis i les sòcies decidiran qui és el president d’Òmnium Cultural. 
És més evident que mai que no hi ha cap via judicial a l’Estat per a la resolució democràtica del conflicte polític. Assumim que els presos polítics i exiliats només trobarem justícia als tribunals europeus, on també acusarem l’Estat espanyol de vulnerar l’exercici de drets fonamentals.
Busquen dividir-nos i que tinguem por, i no podem caure constantment en aquest parany. El front antirepressiu i la lluita per la República catalana són totalment complementaris.La proposta de llei d’amnistia ha arribat al Congrés, i el PSOE ha de deixar d’alinear-se amb la dreta i l’extrema dreta per impedir el debat democràtic, o tard o d’hora també pagarà cara la seva irresponsabilitat.
Davant la repressió, la retallada de drets i la socialització de la intolerància i el feixisme, cal tornar als carrers dels Països Catalans, units en la diversitat i impedint que es criminalitzi el jovent que protesta perquè no es resigna.
La triple emergència, sanitària, social i democràtica, demana un govern de la Generalitat fort i una societat civil exigent que situïn la cultura, la cohesió social i l’autodeterminació al centre de les prioritats.
«Hi ha esperança», diu l’estimadíssima Maria Barbal, 53a Premi d’Honor. I té tota la raó, perquè després de tres anys i cinc mesos de presó, poder comunicar-li el veredicte del jurat com a president d’Òmnium també ha estat una victòria davant l’Estat, que ens voldria silenciats i atemorits. 
Felicitats de tot cor, Maria, i visca la llengua i la cultura catalanes.Sempre endavant!
jordi cuixart


Presó de Lledoners, 19 de març de 2021

Deja una respuesta

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: