Vianants, protecció i autoprotecció. Antoni Bassas. Ara.cat

Antoni Bassas

El vídeo d’una vianant atropellada pel conductor d’un patinet a Barcelona és esgarrifós, pel contrast entre la tranquil·litat amb què la dona es disposa a pujar a un taxi i la violència amb què el patinet l’envesteix i la tira per terra.

De tot el que falla en aquesta escena el més evident és que posar un carril de circulació entre la vorera i la parada de taxis és una idea perillosa. Ara bé, dividir-se en bàndols per discutir la seqüència no té gaire sentit, perquè tots som vianants i la majoria som conductors en algun moment.

Com que la peça més dèbil sempre és el que va a peu, és el vianant qui mereix la màxima protecció, això sí, començant per l’autoprotecció: a les imatges es veu la vianant parlant pel mòbil i desant-lo al moment de pujar al taxi i, probablement per això, no mira si ve algú.

Amb nous carrils i més tipus vehicles, alguns tan aparentment innocents com un patinet elèctric, caminar per la ciutat demana més atenció que mai. Sobretot dels vianants i de l’Ajuntament.  

Deja una respuesta

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: