Declaració de la República, ja!

Mirant el passat i recordant allò que ha estat clau pel futur, determinades institucions, per negligència o per por, no volen donar valor al què caldria -no els serviria a benefici propi- i descobrim que condemnen a l’ostracisme organitzacions i persones que serien determinants. I el cas és que haurien de ser dirigides pels qui ho mereixin per la seva capacitat i bon fer, de forma temporal, dues legislatures, no a perpetuïtat com ara. Tenim clar, més encara avui en moments difícils, per culpa de la pandèmia, que els desequilibris econòmics, polítics i socials de la humanitat són greus i hem de reconduir el futur de forma urgent pensant en tothom.  L’afany de poder i notorietat que ha primat en alguns poderosos s’ha de modificar i pensar que el món és de tots,  que tot el què s`hi troba ens pertany amb igualtat. Que tothom ha de tenir la possibilitat de preparar-se segons capacitats. Urgeix donar molta importància, prioritat a l’educació. 

Ara, al segle XXI, som ciutadans d’un món a la deriva. Hem desaprofitat el què pagava la pena, la unió de pobles i persones treballant pel be comú, aprofitant les riqueses naturals per guanyar la vida i l’esperança: rius i mars, camps i muntanyes i aprofitar tot allò el que se’n deriva, per a produir i  poder alimentar-nos. La pandèmia ens ha recordat que podem viure sota mínims, amb limitacions.Ii, no passa res. Ho han descobert els que manen i dirigeixen el futur de pobles i ciutats?  

No necessitem ser més que l’altre, ni menjar ni vestir segons marquen les pautes vigents, fins ara d’ alguns, amb afanys de domini i manipulació.  Imaginem una Catalunya nostra amb aquests raonaments?  Tots per tots compartint el que la nostra terra ens ofereix i que, a partir d’ara, cuidarem i cultivarem amb l’afany que escau per viure dignament. També allò que el nostres mars, rius i muntanyes ens proporcionen. Volem un país al servei de tothom, col-laborant amb els que ens necessitin, cadascú des de la seva vessant: dels pagesos, dels professionals sanitaris, mestres i educadors, especialistes en el camp tèxtil,  dels que s’han preparat per a vetllar per la natura, mars i rius per a guanyar la vida de tots, petits i grans, homes dones. 

La República catalana ha de ser modèlica, sense discriminació, tots amb i per tots, enveja del món que ens voldrà prendre com a model a emular.  Catalunya tornarà a ser rica i plena! 

I avui, a la Cuina de resistència arrós amb costella de porc, salsitxes i gambes.

INGREDIENTS Dosgrapats d’arròs per comensal, costella de porc tallada a trossos, unes quantes salsitxes, un grapat de gambes pelades, una ceba laminada, pebrot vermell tallat a tires, un a picada (amb dos grans d’all pelats i picats al morter amb julivert i safrà), sal, pebre, caldo o aigua.

Sofregirem amb oli en una paella la costella de porc i les salsitxes. Les reservarem. Amb l’oli que sobra confitarem la ceba a foc molt suau al menys 20 minuts, moment en que hi afegirem el pebrot i deixarem confitar novament 10 minuts més. Aleshores hi posarem la costella, les salsitxes, l’arròs, les gambes crues repartides a la paella, la picada i l’aigaugua o el caldo que tenim preparat en ebullició.

Deja una respuesta

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: