L’anàlisi d’Antoni Bassas: «Ara resulta que sí que ve el llop»

Si avui Vox està normalitzat a Espanya és perquè, a Espanya, l’extrema dreta sempre ha estat normal. Tant acusar de totalitaris els demòcrates catalans que volien un referèndum i ara resulta que sí que la democràcia espanyola té un problema.

Pablo Iglesias, el ministre Marlaska i la directora de la Guàrdia Civil, Gámez, van rebre uns sobres amb bales de fusell d’assalt, i Vox no només no ho ha condemnat, sinó que la seva candidata a Madrid ha rebentat un debat a la ràdio menyspreant tothom, i l’esquerra espanyola crida a combatre el feixisme. 

Aquests són els fets. I, davant d’aquests fets, l’única posició decent és la denúncia. Però tot això passa quan falten vuit dies per a les eleccions a Madrid. Són de demà en vuit, el dimarts 4 de maig. Diuen les enquestes que anirà molt just. Que poden guanyar les anomenades esquerres, sumades, i que l’única possibilitat que Ayuso governi és si pacta amb Vox. Que el PP sol no guanyarà per majoria absoluta, i hauria de governar amb Vox perquè Ciutadans no tindria cap diputat. I, davant d’aquesta polarització, el president espanyol, Pedro Sánchez, surt i diu que el que va passar divendres és molt greu i que ara sí, ara «hem de reconèixer que la nostra democràcia té un problema”, que es diu Vox.

Atenció als descobriments de Pedro Sánchez: “Vox no és un partit qualsevol, aquest partit d’ultradreta sosté amb el seu vot governs del Partit Popular a diferents territoris d’Espanya. Els seus líders apareixien en programes de televisió, els presentadors hi conversaven cordialment sobre qualsevol assumpte i així ens hem acostumat tots a la ultradreta”. O sigui que, segons Sánchez, n’hi havia uns que eren entrmaliats, no els hem vist a venir, anaven a les teles però divendres no van condemnar l’enviament d’unes bales i fins aquí podíem arribar.

Deja una respuesta

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: