Parlem d’art, no de malvestats

Amb el meu marit Oriol i fills, teníem gran relació de vida amb el pintor Guayasamin, al qual vam conèixer de la ma d’altre entranyable l’Antoni Cumella. Un dia, mentre dinàvem, es va presentar a casa per a dir-nos que arribaria a Barcelona un gran artista i que calia que fes el meu retrat i, sense rumiar-s’ho massa va dir: no només el de la Montserrat cal que faci també també el teu Oriol. I així va ser.

No coneixíem l’artista però si la seva obra de la que érem seguidors. Trobar-nos pel meu retrat, va ser l’inici d’una amistat entranyable de vida que només va acabar amb la seva mort. Vam compartir moltes aventures i viatges, vam conèixer artistes i políticis del món: a Barcelona, a Madrid, a Quito la seva ciutat, a Paris, a diferents ciutats d’Espanya, també a Granollers. No feia res sense que ens ho comuniqués. De la seva má vaig entrevistar gent important del món.

On ens va pintar? Al taller d’altre personatge que es va convertir en amic de vida l’arquitecte Xavier Busquets.

El mateix dia que el vam anar a coneixer va fer el meu retrat. Consti que li va costar… sembla que faig una mueca amb la boca quan enraono i mai tinc la mateixa fesomia… Va tardar unes 3 hores. Va ser l’inici d’una estreta amistat que només la seva mort va segellar. Vam pagar l’obra, cost important en aquells moments i, l’endemà, la del meu espós Oriol. Dues joies que presideixen la meva llar. Jo estava embarassada de ma filla novena que va nèixer el mes de maig d’aquell any 1970.

Amb Guayasamin vam conèixer artistes i polítics notoris del món alguns dels quals van venir a casa nostra. Records de vida i amics que, ni la Covid-19, no ens pot robar.

El 10 de maig de l’any 1973 vaig estar amb ell a la Inauguració al Palau de la Virreina a Barcelona de la seva gran Exposició La Edad de la Ira. El 10 de maig de 1993 a Paris, a la inauguració del Mural de la UNESCO Madres e hijos.

Madre e hijo" De la serie "Mientras vivas siempre te recordare " Las obras  del artista ecuatoriano son lo más tierno que hay p… | Art, Art painting,  Figurative art

Gracias Oswaldo, sé que nos encontraremos de nuevo y reemprenderemos nuestras charlas y debates, encuentros de vida y esperanza compartidos, digamos de segunda fase ¡Te beso desde la distancia!

Deja una respuesta

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: