L’anàlisi d’Antoni Bassas: «El fracàs, menyspreu i irresponsabilitat d’una repetició d’eleccions»

Si anem altra vegada a eleccions, el cop al cor de la gent que ha sortit al carrer aquests anys serà molt cruel. L’independentisme polític haurà cerificat la seva incapacitat i recordarà allò de «victòria en victòria fins a la derrota final»

Avui és dimecres, 12 de maig; d’aquí dues setmanes serà dimecres 26 de maig, i si Esquerra i Junts no fan un pensament anirem a repetició d’eleccions. Concretament, i d’acord amb la llei electoral, les eleccions se celebrarien el 13 de juliol, que cau en dimarts. Ahir ja els vam avanaçar que Esquerra i Junts parlarien i avui n’expliquem el resultat: el bloqueix total en les negociacions. ERC-JXCat acosta a Catalunya a una repetició electoral.

ERC va traslladar a JxCat que no negociarà res més que no sigui un Govern en solitari, i JxCat va replicar que no els donarà els seus vots i que hi ha d’haver un Govern de coalició si Aragonès vol ser investit. 

La cada cop més certa possibilitat d’una repetició de les eleccions és un fracàs de la política, una vergonya per a l’independentisme, un menyspreu als votants independentistes, una irresponsabilitat social per al país i per a les institucions, i el final del Procés entès com la continuació immediata de l’1 d’Octubre. Per això ara hi ha corredisses: aquest matí la CUP ha anunciat que convocava Esquerra i Junts a una reunió urgent amb quatre punts, un dels quals seria el desllorigador del bloqueig entre els negociadors: “Situar el debat estratègic independentista fora del marc del pacte de govern, alliberant-lo de les tensions del dia a dia i de la disputa tacticista”. 

Deja una respuesta

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: