Vida rutinària?

Abans, anys ha -vaig nèixer el 1937- la nostra vida era més rutinària. Sabíem cada dia què ens esperava, poques variants i imprevistos, rutines que seguien el seu curs dia a dia i, no ens ofegaven. En general érem disciplinats, poques rebel-lies ens acompanyaven. Ens trobàvem amb la familia i els amics de prop on vivíem, els llunyans eren reservats per a dies singulars.

Per què? Les comunicacions eren difícils, ningú tenia telèfon, calia anar a Telèfons i demanar la conferència per l’hora que et tocava, segons demanda. La telefonista del poble t’avisava que, a determinada hora del dia tindries una trucada i, tenies d’anar al lloc on donaven servei. Parlo de principis dels anys 40.

Vehicles? Escadussers, sí alguns cotxes de línia, tren, que arribava només a les grans ciutats. Carros, de manera especial en pobles de pagés. la meva iaia Margarida iaia explicava que anaven a veure la seva filla, que vivia a Granollers amb carro! Autèntica epopèia. Poques bicicletes -tota la meva infantesa vaig demanar.ne una als Mags d’Orient però mai em va arribar-, cap moto però sí totes les CAMES estaven disposades a moure’s on fos…

Avui, si demaneu als joves de caminar, ni que sigui un trajecte de mitja hora diuen que no… Anar amb tren? Què pensaran? Entre tots, pares-avis els hem viciat. Les economies son també diferents, malgrat que molts no ens ho podem permetre.

Ah! No explico quin és el meu vehicle -un Renault quatre quatre- que te molts anys però encara tira. Els meu propers se’n donen vergonya quan m’hi veuen. No m’importa. La vergonya s’ha de tenir per altres coses. Pocuro cuidar-lo, ja que vivint no pas al centre d’una ciutat o poble, necessites tenir-lo i, ser-ne esclau. Que duri!

On anem? Jo ho tinc clar! I vosaltres?

Després de tant temps apartats del món penso que hi ha molt a debatre. Sembla però que tampoc interessa ningú… Serè jo la que no soc d’aquest món?

Deja una respuesta

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: