El jove president. Antoni Bassas

Antoni Bassas

Si els organitzadors de la presa de possessió del president Aragonès volien reflectir l’arribada d’una nova generació, ho van aconseguir.

La cerimònia va ser breu, com correspon al mandat televisiu i l’edat de la impaciència. El president mateix va interactuar amb un pomell de servidors públics amb la naturalitat de qui està avesat a la càmera. Els símbols van ser de línia clara: formació de mossos desarmats, lluent medalló presidencial imposat pel president sortint, discurs equilibrat entre els somnis i les dures desigualtats (inclosa la lingüística) solcat amb els adjectius verda i feminista, emoció familiar continguda que traspuava il·lusió senzilla, Els segadors interpretats amb veu i contrabaix, i tot embolicat amb l’elegància pètria del gòtic del Palau.

Pere Aragonès, 38 anys, va presentar-se amb humilitat davant un auditori on gairebé tothom era més gran. L’encàrrec també ho és. En les seves paraules, “el Procés ha de desembocar en la República catalana, europea i europeista”.

Deja una respuesta

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: