En els 60 anys d’Òmnium

Òmnium celebra els 60 anys amb un president que s’ha passat més de tres anys i mig a la presó, precisament per haver exercit de president d’Òmnium, perquè l’Estat va entendre que castigant-ne el líder escarmentaria tot el país.

Cada cop que els fiscals preguntaven a un acusat “Vostè és soci d’Òmnium?”, la gent se’n feia sòcia a centenars. I malgrat tot, ni aquelles preguntes del judici, ni la presó recent, ni la repressió que encara avui amenaça tanta gent, poden ser l’estímul que sustenti l’entitat. Ni el país en conjunt. En la defensa de la llengua i la cultura catalanes calen poder polític i pressupostos, però, sobretot, cal creure-se-les si volem que siguin les de tothom i, per tant, imprescindibles.

Cal geni, ambició i feina, i aquest vent de popa no bufa només amb records de repressió i reaccions als seus efectes, sinó amb aquell entusiasme tenaç, fabrià, de donar a la societat catalana una clau de pas universal que duri moltes generacions. Antoni Bassas és periodista

Deja una respuesta

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: