L’ofensiva talibana a l’Afganistan internacional. Germán Aranda

Els talibans ja ocupens el palau presidencial de Kabul després de la marxa de Gani

Els insurgents i el govern asseguren que volen una «transició pacífica» i que es permetrà que qui vulgui abandoni la ciutat.

Les primeres imatges dels talibans al palau presidencial publicades per Al-Jazira posen rostre i forma a una realitat que ha arribat a l’Afganistan molt més ràpid del que s’esperava. Després que aquest matí encerclessin la capital i forcessin la marxa del president, Aixraf Ghani, després d’una setmana en què han conquerit capitals com qui aixafa un full de paper dins el puny, després de vint anys d’ocupació dels Estats Units, els radicals tornaran a controlar la vida dels afganesos. I, molt probablement, a sentenciar les dones afganeses que no puguin fugir –cosa que no serà fàcil– a un règim d’esclavitud, amb casaments forçosos i prohibició d’estudiar i treballar, una vida limitada als designis del radicalisme islamista. La marxa de les tropes nord-americanes ha posat la catifa als talibans per derrotar un exèrcit desmotivat, desorganitzat i víctima de la corrupció dels seus governants.

El president de l’Afganistan, Aixraf Ghani, ha abandonat aquest diumenge a la tarda el país acompanyat de col·laboradors, segons la cadena afganesa Tolo News, poc després de l’entrada dels talibans a la capital. Reuters diu que se’n va cap al Tadjikistan. Els talibans, un cop confirmada la seva marxa, a mitja tarda han donat el vistiplau a l’entrada total a Kabul «per tal d’evitar saquejos», segons ha informat Reuters, ja que els policies han desertat de les seves feines. Unes hores després, arribaven les primeres imatges dels talibans al palau presidencial amb els seus fusells.

Deja una respuesta

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: