Alcoholisme entre els joves. Antoni Bassas. Diari Ara

Els botellons són notícia, però no són nous. Si de cas, el botellon es presenta ara reforçat per la seva seductora dimensió de rebel·lia generacional i de desobediència a l’autoritat, governativa i sanitària, i amb el justificant que els joves han patit el confinament i tenen l’oci nocturn tancat.

El botellon ha derrotat l’autoritat però el problema no és l’incivisme, sinó l’alcoholisme. El rastre de soroll i de brutícia escampada que encara ho fa tot més sòrdid, però, és un efecte secundari.

El problema és quina importància donem (les famílies, els poders públics) al fet que, per a milers de joves, el punt culminant del cap de setmana consisteixi en emborratxar-se col·lectivament fins a caure rodons. 

Veure’ls de dia intentar tornar a casa en un estat lamentable és una d’aquelles escenes que fan mal. En aquest país s’ha begut sempre i s’ha begut molt, i la borratxera és una mena de ritual de pas a l’edat adulta, però estaria bé que debatéssim si estem superant límits perillosos i per què.

Deja una respuesta

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: