Si hi hagués menys porcs, hi hauria menys rates. Antoni Bassas

Antoni Bassas

L’Ajuntament de Barcelona ha anunciat un pla de xoc immediat de 70 milions d’euros per fer front a la brutícia i la deixadesa que presenta la ciutat. És una magnífica notícia i suposa una rectificació en tota regla a la primera reacció a la defensiva del govern d’Ada Colau, que fa un mes va arribar a argumentar que el problema era que feia molta calor i que fins al març no s’acabaria el contracte actualment en vigor de l’empresa de neteja. Encara avui resulta inadmissible que es donés a entendre que estem pagant resignadament durant set mesos més la factura d’una empresa que ens està donant un mal servei.

En el terreny de les solucions, cal donar la benvinguda, també, a la nova figura de Coordinador de Qualitat de l’Espai Públic, que ha de vigilar l’estat de neteja de la ciutat i ha de controlar la feina que fa l’empresa encarregada. Però cal preguntar-se qui feia aquesta feina fins ara, és a dir, qui s’ha adormit al despatx i no veia (i cobrava per veure-ho) el mateix que veia qualsevol persona que circulés pels carrers de Barcelona.

El mateix val per als ciutadans: l’estat de la ciutat el veiem tots. Per més que l’Ajuntament sigui el responsable de netejar la ciutat, som els ciutadans els responsables d’embrutar-la el mínim possible. No pot ser que ens exclamem pels estralls que pateix el medi ambient i convertim els carrers en abocadors. Si calen unes quantes normes de civisme, redactem-les i expliquem-les en el marc d’una campanya. I naturalment, siguem capaços de sancionar-ne l’incompliment. I si cal un títol de la campanya, aquí n’hi ha un que vaig veure al metro de Nova York fa uns quants anys: «Si hi hagués menys porcs a la ciutat, hi hauria menys rates».

Deja una respuesta

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: