Els pecats capitals

De petits, anàvem a catecisme i ens ensenyaven la doctrina cristiana quan ens preparàvem per a fer la primera comunió. Teníem set anys. Consti que, passats els anys, sempre l’he tingut en compte, l’he seguit. Carca? No!

Jo diria que es tracta de seguir el dictat de la teva conciència -distingir entre el be i el mal- que, amb el pas dels anys, s’ha quedat entrabancada pel camí i massa persones circulen sense nord… Alguns per por al ridicul, al què pensaran.

Les propostes capitals a seguir en aquesta vida que ens ha tocat viure son les que escauen a les persones que tenen capacitat per a decidir el seu futur, la seva vida amb dignitat i la dels seus propers. A nosaltres, els de més edat, ens ho van ensenyar de petits, quan anàvem a catecisme. Avui, parles dels set pecats capitals que segueixen vius i pocs saben què vols dir. Els coneixeu? Estan ben arrelats, tots en som víctimes: supèrbia, avaricia, luxuria, ira, enveja, gula, peresa.

Malauradament moltes persones els han obviat, els han deixat pel cami, perque mai han escoltat la seva consciència. En tenen? Jo diria que alguns no. D’altres per no fer el ridicil davant dels propis fills i parents que volen acomboiar el seu futur per camins no addients.

Enlloc de parlar de pecats jo parlaria del be i del mal, sigui de pensament, paraula obra u omissió un dels més sovintejats. La vergonya i la por de fer el ridicul, frena a moltes persones d’actuar segons caldria en cada ocasió. Jo els diria que urgeix obrar segons el propi pensament, lícit sempre que no interefereixis la vida i fer de ningú i sempre a partir de la paraula, per a soventar dificultats i divergències. Sovint costa però, val la pena.

Vista previa de imagen

I avui a la cuina de resistència Calamarcets farcits i gratinats

INGREDIENTS Dos o tres calamarcets per cap segons mida. Els d’avui tres. Oli, sal, sucre, ceba, pebre negre, una fulla llorer. Palillos per acomboiar-los.

Nets i escorreguts, desproveïts de les potes, els enfarinarem i sobtarem a foc fort i reservarem en una plata per enfornar. Passarem per farina les potes i també les sobtarem i deixarem refredar. Tallarem les potes i omplirem els calamarcets que tancarem amb un palillo i col-locarem a la plata de forma folgada, per tal que l’escalfor arribi de manera equilibrada. Reservarem. Preparem un bon sobregit de ceba que deixarem confitar a foc suau al menys 30 minuts amb sal, sucre, pebre i un got de vi blanc o vermout i l’abocarem damunt els calamarcets. Escalfarem el forn i entrarem la plata uns vuit minuts.

Deja una respuesta

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: