Sanitat recomana evitar les aglomeracions durant el pont de desembre. Patricia Martín

Espanya rebutja la vacuna obligatòria després de la proposta de la UE d’obrir el debat

España rbutja la vacuna obligatòria després de la proposta de la UE d’obrir el debat

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha descartat imposar a Espanya la vacunació obligatòria malgrat que la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, va recomanar aquest dimecres que els estats membres obrin el debat. De fet, Alemanya ha recollit el guant i ha anunciat que implantarà la immunització obligatòria probablement a partir de febrer. Però la situació és molt diferent en els dos països. A Alemanya només el 68,7% de la seva població té la pauta completa, davant gairebé el 80% a Espanya (el 89% de la població diana). I la mitjana europea és del 66%.

Per això, Darias ha argumentat que, «com que la situació» espanyola «és diferent», l’objectiu serà continuar vacunant com «es fa» fins ara, és a dir, de manera voluntària. I és que la ministra ha reconegut «l’altíssima conscienciació ciutadana» i l’«alta responsabilitat dels espanyols», que no només s’acosten als centres de vacunació per immunitzar-se sinó també per «protegir els altres».

En aquest context, ha remarcat que Espanya està «liderant» l’administració de dosis de reforç. Si bé ha demanat a les autonomies que «continuïn incrementant el ritme» perquè el percentatge més gran de majors de 60 anys, vacunats amb Janssen i professionals sanitaris i sociosanitaris estiguin immunitzats abans del Nadal.

Les restriccions

La ministra ha fet aquestes consideracions després del segon Consell Interterritorial celebrat de forma presencial durant la pandèmia. Una reunió on alguns consellers s’han pronunciat a favor d’endurir les restriccions davant l’avenç de la sisena onada –la incidència ha pujat aquest dijous gairebé 17 punts, fins als 234 casos per 100.000– i el perill que suposa la variant òmicron, perquè ja s’ha detectat el primer cas de transmissió comunitària, és a dir, d’una persona contagiada amb la soca detectada a Sud-àfrica però que no ha viatjat a l’Àfrica ni ha tingut contacte amb cap persona procedent d’aquest continent.

No obstant, la ministra ha assegurat que «el sentir majoritari» de les comunitats ha sigut el de seguir amb l’estratègia de vacunació i la «cultura de la cura», amb referència a la utilització de mascaretes, de la distància de seguretat o de la ventilació d’interiors. Referent a això, la ministra ha fet una crida a «evitar les aglomeracions» durant el pont de la Constitució. Sempre que es vagi de compres a una zona freqüentada, ha recordat, «s’ha de portar la mascareta i mantenir les distàncies».

Deja una respuesta

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: