Ens fan gruar les festes de Nadal 2021

Costa seguir vivint amb pandèmia sense tenir clar on som. Per què la majoria d’infectats son els vacunats? De què serveix la vacuna? Una gran majoria ens la van posar mesos mesos ha, per obviar la Covid, no per donar-li la benvinguda. Caldria una explicació, mai m´he posat vacunes, sí en aquesta ocasió.

Ens han inoculat la por… la pitjor pandèmia que existeix i costarà molt treure’ns la de damunt sobretot els més grans. Imagineu si ens hem d’aïllar? Confiem i desitgem que s’acabi aquest virus malèvol i puguem festejar, sense inhibicions, les festes de Nadal-Cap d’Any i Reis.

A més a més de regals hem de preparar anti-virus, protegir-nos amb mascaretes que alguns, entre els quals em compto, encara no hem aprés a utilitzar-la sense ofegar-nos. Dol no poder festejar aquests dies sense pors ni temences, prop dels que estimem i ens estimen.

Son dies que aquells que no viuen prop nostre solen acompanyar-nos i nosaltres, ens delim d’estar prop seu. No volem perdre aquestes ocasions, no sovintegen i, donada la situació, encara no tenim la certesa de què podrem i, què no estarà permés fer. Ens ho fan gruar com si fos un treball forçat que costa dur a terme.

La pandèmia segueix dempeus, no podem posar en risc la vida de ningú per molt proper que sigui i tinguem ganes de compartir dies tant senyalats. A moltes famíìies hi ha agún afectat de Covid i recomanen, no posar en risc ningú.

Serà possible aquella dita que reafirma Per Pasqua i per Nadal cada ovella al seu corral? Ho dubto. Confiem!

I Avui a la cuina de Resistència Fricandó

Foto principal de Fricandó

INGREDIENTS Cada família te la seva variant. Jo faig el que feia la meva iaia Margarida amb jarret de vedella. Demaneu us el tallin per fricandó. Oli, llard, sal, pebre, picada: amb dos grans d’all, safrà. set o vuit ametlles, julivert, una galeta maria, un polsim de canyella– llorer, vi ranci i brou. Bolets: rossinyols o llanegues.

Enfarinar els trossos i fregir-los amb oli i llard meitat i meitat. Reservar la carn i, en aquell mateix oli sofregir la ceba tallada a làmines fines i els dos grans d’all. Deixar-ho a foc molt suau que es confiti. Afegir-hi la carn, la picada, el vi ranci i el brou de manera que la carn quedi coberta i faci la xup xup al menys dues hores. Si és temps de bolets afegir-hi llenegues o rossinyols quan falti mitja hora pel temps de cocció

Deja una respuesta

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: