28 de desembre: sants innocents 2021

Dia entranyable al meu poble El Pont de Vilomara, quan érem infants i ens ho creiem tot. Preparàvem enganyifes amb qualsevol bestiesa que embolicàvem amb trossos de paper i enviàvem a coneguts i amics. Fèiem llufes amb troços de paper o de roba on hi escribím o dibuixàvem qualsevol bestiesa i penjàvem a l’esquena de la gent, al carrer, amb ganxos de fil ferro que que havíem prerart. Calia enginy!

També els convocàvem a una reunió-trobada a l’ajuntament, en nom de l’alcalde, No cal dir que la majoria hi anava. També anunciàvem amb escrits -no existia el telèfon-, que arrivaba un xarlatan que portava roba especial, de mudar en dèiem, per anar a la festa de cap d’any, on menjar-nos el raïm plegats. O que el senyor metge aíxí li dèiem al Dr Fco Barbero en convocava per vacunar-nos.

Ell va sustituïr com alcalde al meu pare, nomenat a l’entrada dels nacionals -sempre vaig sentir forta admiració per ell-. Sabía qui éren els que van assassinar al seu pare -meu avi Esteve- i a dos oncles de ma mare durant aquella guerra tant incivil que va fer molts estralls. Mai va prendre represàlies com d’altres.

Guardo grans records de jocs, de manera especial a cuc amagar. Consistia a entrar i amgar.nos dins les cases del poble a entrada de fosc. Tothom tenia les portes obertes. No feien com ara que tothom tanca amb clau i forrellat com dèim vulgarment. Ens recomanaven de fer bondat, paraula nostrada per a dir portar-se be arreu i amb tothom.

Quan s’acostaven els Reis Mags d’Orient, que ho sabien tot i ens ecoltaven, sentíem certa paor. A mi no em van portar mai una bicicleta de dues rodes… Vaig arribar a creure,m que deuria ser una nena malvada. Me la van quedar a deure. Va ser el primer regal que jo vaig fer als meus fills quan ens la van demanar, sense esperar els Mags.

Deja una respuesta

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: