Així està transformant la crisi climàtica els hiverns a Espanya

El 2022 arrenca amb una calor atípica i fins a 10 graus més del normal en aquesta època

Juan Herrero EFE

Espanya viu uns dies de temperatures inusualment altes per a aquesta època de l’any. En l’última setmana, durant el dia els termòmetres han marcat fins a sis graus més de l’habitual per a aquesta temporada i durant la nit el mercuri ha pujat al voltant de dos graus més de l’esperable per a aquests dies d’hivern. En diversos llocs, les temperatures màximes han estat fins a 10 graus per sobre del que fins ara era normal durant els hiverns espanyols. «S’han registrat valors propis del mes de maig», explica Rubén Campo, portaveu de l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet). «Segons els registres del banc nacional de dades climatològiques, els dies entre 27 i el 31 de desembre van ser els més càlids d’aquestes dates des de 1950. És a dir, es confirma que hem viscut la Nit de Cap d’Any més càlida des que hi ha registres a Espanya», afegeix l’expert.

Així està transformant la crisi climàtica els hiverns a Espanya

Aquest «episodi de temperatures anòmalament altes» es deu a l’arribada d’una massa d’extremadament càlida per a l’època que, a més, s’ha posat sobre una península on ja predominava un anticicló. La combinació dels dos fenòmens, també coneguda com a subsidència, és el que ha provocat l’inusual escalfament de l’aire que en aquests dies ha disparat els termòmetres arreu del país. Sobretot a les zones de mitjana i alta altitud i a l’extrem nord peninsular, on s’han batut rècords de temperatures tant de mínimes com de màximes

Deja una respuesta

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: