Granollers és Cultura

El Centre d’Estudis de Granollers convida a la presentació de la ponència Ciència i cultura a Granollers durant el primer franquismea càrrec Miquel Carandell (Universitat Autònoma de Barcelona) Dijous, 20 de gener 2022, a les 19.00 h Sala d’Actes del Museu de Granollers.

L’any 1946 el Museu de Granollers reprengué l’activitat després de la Guerra Civil. Un any més tard fou creada l’Associació Cultural de Granollers i el 1952, el Centre d’Estudis d’aquesta entitat. Altres entitats com ara l’Agrupació Excursionista de Granollers o el Casino-Club del Ritme recuperaren la presència pública també en aquells anys. Aquestes i altres iniciatives culturals van ser impulsades per un grup de joves amb inquietuds científiques i culturals (Salvador Llobet, Antoni Jonch, Josep Estrada, Coral Montagud o Feli Miyares, entre altres), els quals, malgrat la repressió brutal del règim dictatorial instaurat després de la guerra, maldaren per recuperar l’ambient científic i cultural de Granollers en aquests anys tan difícils.

Aquesta ponència, que presenta els primers resultats del treball guanyador de la Borsa d’estudi 21è Memorial Joan Camps, intenta caracteritzar aquest ecosistema cultural de Granollers durant el primer franquisme, amb l’Associació Cultural i el Centre d’Estudis com a eix central.

Deja una respuesta

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: