Ens queda el dret a confiar

Recordo temps de malestruga, de por i temors. Soc filla de la guerra -1937-, guardo records d’aquells temps en els quals no disposàvem de res però, els infants, al menys, erem feliços, avui no!

Suspiren per tot el què veuen o tenen els seus amics i, pares i avis, cauen a la temptació de proporcionar-els-hi TOT. Arriba un moment en què la felicitat es compra amb diners però, no oblidem que hi ha moltes persones que no en tenen ni per menjar. Només hi faltava la maleïda Pandèmia per a fer- ho més difícil.

Les feines han disminuït, falta treball i, el que hi ha, no és ben pagat. Em consta, ja que la nostra és una llarga família. A més a més s’hi sumarà el fred, que molts no tindràn com fer-li front. No és moment de malversaments de cap mena. Ningú sap el temps que durarà ni, si les empreses podràn recuperar les feines a fàbriques i tallers on treballava molta gent.

Recordo les industries que hi havia a Granollers, anys ha desparegudes, fàbriques de filats i teixits que donaven feina, de manera especial a dones. Els homes treballaven a tallers de tota mena i, ningú, s’avergonyia de dir que traballava a la fàbrica.

Tot és tant diferent que costa d’assumir la pobresa actual, malgrat massa, no ho volen reconèixer. Ni els més humils. Escoles públiques sense vestimentes especials, mestres que sabíen el què fèien i ho feien be. Recordo de manera especial, l’Escola Montessori, el de la Srta Brau on fèien classes que menàven els pocs mestres que hi havía i tenien al seu càrrec molts infants.

Com celebraven les festes, com els infants aprenien el per què de moltes coses que, avui, farien riure. Somniadors incansables, els mestres els incitaven a conèixer una mica de tot, apart d’escriure i llegir.

Avui tot és diferent, no puc imaginar com s’ho maneguen els que tenen més d’un fill.

Sort amics! Confíem s’acabi aviat aquest malson que ens manté fora de joc i recuperem la vida senzilla sense massa pretensions.

Avui a la cuina de resistència Sopa de galets amb mandonguilles.

INGREDIENTS Caldo de pollastre -amb un tros de pollastre i verdures-, galets, i carn picada per les mandonguilles.

Fer un caldo de pollastre i verdures -no explico com tothom te el seu-. Preparar les mandonguilles enfarinades i fregides i les afegirem al caldo juntament amb els galets, quan falti mitja hora de cocció

Deja una respuesta

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: