El febrer s’esmuny…

Sense pena ni glòria, amb clima gairebé tropical, inusual, per aquest mes que, al menys jo sempre li he tingut certa recança, avui és el darrer dia d’aquest mes que, enguany, té 28 dies -serà l’any 2024 que en tindrà 29-. Fred-neu-vent-fosca-boirina-costipats-. Hi ha una dita que diu sol de febrer mai dura un dia sencer.

Sort que el dia s’allarga i, com diuen terres enllà febrero el mes loco, coincideixen les temperatures primaverals i records pel que fa al fred. Recordo, d’anys en rera inundacions i temporals d’aigua i neu. Les gelades dels anys 1954-1956-2012, els temporals de vent de 1941-1963-1989, les nevades de 1944-1954-2005, les pluges catastròfiques de 1974 i 1988.

Febrer boig que es vol reconciliar alguns anys amb temperatures primaverals com el 1960 ,1990, 1997, 2000, 2019, any que va tenir la màxima temperatura de 23/25º.

Millor que se’n vagi i, amb el dia més llarg, comenci la recuperació de tot, començant per la llum i la bonança, la pluja que necessita la terra i també nosaltres per a sobreviure i, fa mesos, que no es deixa sentir ni veure. La festejarem quan arribi, que sigui aviat…

Deja una respuesta

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: