5 beneficis per menjar mandarines

Fruites Masó explica els beneficis d’aquesta fruita cítrica i típica de tardor, deliciosa i refrescant que conté una barreja de nutrients entre flavonoides, vitamina A i C, àcid fòlic i potassi. Els seus components són saludables, per això et diem quins són els beneficis de menjar mandarines.

Científics de la Universitat de Western Ontario en Canadà, afirmen que la nobiletina, que es troba en altes concentracions en mandarina, prevé de l’obesitat i ofereix protecció contra la diabetis tipus 2 i aterosclerosi “.

Gaudeix dels seus beneficis a la tardor

La mandarina és una excel·lent font de vitamina C, antioxidant que ajuda a prevenir el dany causat pels radicals lliures, d’aquesta manera proporciona protecció contra diversos tipus de càncer i infeccions. Aquests són alguns dels seus beneficis comprovats.

mandarina_16856156_53c7_0eaa_81dd_e3bbd4d16f18

1. Colesterol. Les propietats per reduir el colesterol de la sang es troba a la closca de mandarina. Aquí es concentra 20 vegades més la quantitat de compostos anomenats flavones polimetoxilatados que en el suc.

Es creu que aquestes substàncies ajuden a metabolitzar millor els greixos i triglicèrids dipositats en el fetge, afirma un estudi publicat a Journal of Agricultural and Food Chemistry.

Els investigadors van observar en hàmsters que en alimentar-los amb 1% dels antioxidants continguts en la pela de mandarina (flavones polimetoxilatados) es va reduir els seus nivells de colesterol de 40 a 32%.

També conté pectina, una fibra soluble que ajuda a reduir el colesterol dolent a la sang.

Per obtenir els seus beneficis, experts suggereixen preparar un te amb la closca. Deixa assecar la pell, té cura que es mantingui la part blanca. En una tassa d’aigua calenta afegeix la pell i deixa reposar per uns minuts. Beu com a aigua de temps per una setmana.

2. Aterosclerosi. Investigadors de la Universitat de Western Ontario en Canadà, confirmen que la mandarina conté nobiletina un flavonoide que es troba en altes dosis en l’escorça blanca de les mandarines i és 10 vegades més poderós que la naringenina per combatre l’aterosclerosi.

L’aterosclerosi és l’enduriment de les artèries per acumulació de greix. Provoca deteriorament progressiu, disminució del flux sanguini en l’organisme, així com coàguls i fins infart.

Amb la nobiletina es restaura la tolerància a la glucosa i la sensibilitat a la insulina en el fetge i els teixits perifèrics, prevenint l’aterosclerosi “, afirma Murray Huff director del grup d’investigació de la Universitat de Western Ontario.

3. Càncer. El consum habitual d’aquest fruit cítric ajuda a prevenir alguns tipus de càncer a causa dels efectes de l’òxid nítric.

Investigadors de la Kyoto Prefectural University of Medicine del Japó assenyalen que prendre suc ​​natural de mandarina cada dia redueix els riscos de desenvolupar càncer de fetge. “

L’estudi, que va durar un any, conclou que cap pacient amb hepatitis C que va afegir suc natural a la seva dieta diària contreure càncer, a diferència d’aquells que no van prendre aquesta beguda, van desenvolupar càncer de fetge.

4. Restrenyiment. Aquesta fruita és ideal per combatre el restrenyiment pel fet que el component que majorment es troba a la mandarina és aigua, amb el 88% per ració. A més aporta 2g de fibra dietètica, concentrada principalment en la part blanca de la polpa i l’escorça.

5. Anèmia. D’acord amb National Institutes of Health, les mandarines proporcionen la meitat dels requeriments diaris recomanats de vitamina C (32mg per cada 100 g), nutrient essencial per absorbir el ferro. Pel que recomana el seu consum quan es pateix anèmia per manca de ferro.

Recorda que el consum habitual de mandarina també té grans beneficis durant els mesos d’hivern, quan són més freqüents els refredats i grip. Així que no esperis més i comença a gaudir aquesta deliciosa fruita.

Deja una respuesta

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: