Nova pel·lícula d’Els Films de l’Arxiu al Cinema Edison: «Del parc de l’Estació a la plaça Barangé, 1896-1989»

Mostra l’evolució d’aquest espai a partir d’imatges fixes i en moviment pertanyents al fons audiovisual de l’Arxiu Municipal.

Plaça de Josep Barangé, 1974. Fotografia: Lluís Tintó / Fons Ajuntament de Granollers / Arxiu Municipal de Granollers

Després de la bona acollida del primer film projectat per Nadal, es repeteix aquesta iniciativa conjunta del Cinema Edison i l’Arxiu Municipal encaminada a donar a conèixer el fons audiovisual de l’AMGr. «Del parc de l’Estació a la plaça Barangé (1896-1989)» és una pel·lícula amb guió de Lambert Botey i editada per Arian Botey de 15 minuts de durada que mostra l’evolució de la plaça Barangé en un període de prop de cent anys. 

Una evolució que veiem de manera cronològica, a partir de fragments de les pel·lícules fetes a l’època per Josep Rovira Gallemí (La ciutat somiada, 1966), Joan Corbera (Pàrquing El Sot, 1977-1983) i Videostudi (programació de Televisió de Granollers, 14/5/1988), i les fotografies d’Antonio Alcalde, Brangulí, Joan Canal, Pere Cornellas, Toni Cumella, Joan Font, Joan Guàrdia, Joan Mas, Lluís Tintó i Lucien Roisin. 

El film, d’entrada lliure, es podrà veure a partir del cap de setmana del 8 d’abril fins al 8 de maig, a la sala de projeccions del Cinema Edison (c. Joan Camps, 1), situada a la segona planta, coincidint amb l’horari d’obertura de l’equipament. 

Els Films de l’Arxiu és una proposta que, a més de difondre el seu fons audiovisual, pretén incentivar la donació o cessió de films dels ciutadans per conservar-los, difondre’ls i enriquir així el patrimoni documental de Granollers.

Deja una respuesta

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: