Tot ha canviat …

El dia d’anar a beneir la palma, com deien abans els infants al diumenge abans de l’inici de la Setmana Santa, era de tragí per les cases que teníem fills petits.

La festa era senyalada, palmes i palmons curulls de garlandes de sucre que es podien menjar un cop beneïda la palma per les nenes, palmó pels nens, era un espectacle especial que, els que hem tingut molts fills, guardem al cor i a la memòria.

Era el dia que estrenaven la roba d’estiu -fet que els feia sentir cofois- i les palmes, plenes de garlandes, llaminadures objecte del seu desig però sabien que no es podien menjar fins després de la benedicció. Llorer pels pares i avis i, molt control per no perdre els infants emmig d’aquella munió dalerosos d’estar tots a primera fila prop dels seus companys.

Malauradament avui, S XXI, molts no saben què significa aquesta festa però no seré jo qui els hi expliqui. Correspon a pares i avis comentar què significa la Quaresma -en el benentés de que els pares ho sàpiguen- per tal que no quedi en un simple petit sarau per estrenar roba i menjar llaminadures.

Amb meu espós Oriol, la meva tia Teresa i els nostres tres fills grans Silvia, Agustí i Rafa.

M’ha sobtat aquest comentari de la premsa d’avui; Cada vegada és més complicat trobar botigues on comprar palmes i palmons, cada any menys floristeries en venen. Però aquells que volen continuar amb aquesta tradició cristiana a Barcelona tenen sort. A la ciutat, durant la setmana prèvia al Diumenge de Rams s’obren quatre fires especialitzades. La més tradicional és la que està situada a la rambla de Catalunya, entre Diputació i Aragó. També hi ha fires de Rams al voltant de la Catedral, a la plaça de la Sagrada Família i a la plaça de Bonet i Muixí, a Sants.

Deja una respuesta

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: