Record especial per l’àvia Maria

Ahir 16 d’abril va fer 35 anys que va morir l’avia Maria però vull ressaltar que nosaltres, la família, la portem al cor des que la vam conèixer. Dona extraordinària, mestra, la senyoreta Maria del Montessori que juntament amb el seu estimat espòs l’avi Joan, van preparar per la vida, a molts dels que han jugat paper important a la nostra ciutat Granollers i rodalies. Ella amb les nenes, l’avi Joan amb els nens, quan les classes eren separades.

He trobat aquesta Nota de la Rosa Serra que comparteixo:

El 1928 s’obre l’escola per a noies a càrrec de Maria Tuset, alumna de l’escola Blanquerna, que va portar a la ciutat el mètode Montessori. Aquesta va deixar l’escola de la Unió i, a partir del curs1930, amb la creació d’un patronat, va dirigir l’Escola Montessori de Granollers en un edifici de la família Maspons al carrer del Príncep de Viana. Eren uns baixos amb porxos frescos a l’estiu i un jardí, amb un hort molt gran, on es podia treballar i jugar amb amplitud i comoditat. Aquesta escola va estar oberta fins a 1936. Després de la guerra es tornà a obrir fins a la jubilació dels mestres Muntaña i Tuset l’any 1960. Els infants que van tenir la sort d’anar a aquella escola encara recorden la serenitat i calidesa que s’hi vivia.

I va marxar sense fer soroll, així ho feia tot, malgrat la seva feina era estar entre el soroll de molts infants quan res era fàcil, quan costava posar plat a taula i tirar endavant la família dos fills: l’Oriol meu espós estimat metge estomatòleg i l’Eulàlia, farmacèutica que també fa temps ens va deixar . Davant moltes de les vicissituds que m’ha tocat viure sempre m’he demanat què i com ho faria l’àvia Maria? Doncs n’hi he fet cas. Mai m’ha fallat.

Es delia amb els nostres fills, únics nets que tenien, i ells sempre contents d’anar-hi a dinar o simplement a jugar al seu jardí o banyar-se en el gran safareig amb l’avi Joan, no importa el mes de l’any ni la temperatura de l’aigua, a l’hivern glaçada.

Deja una respuesta

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: