Comunicació? Urgeix recuperar-la

Agreujada per la Covid 19, farts de resistir i sobreviure, hem corroborat la necessitat-ugència de l’ntercanvi d’idèes, d’il-lusions i, per què no, d’esperances amb parents i amics, a l’avantsala d’un futur immediat que costa endevinar com serà. No l’albiro generós, ni atractiu. Tant de bo m’equivoqui!

Alguns, entre els quals em compto, hem aprofitat aquesta llarga reclusió a casa, lluny de parents i amics, per a fer balanç de la nostra existència. Hem repassat temps passats, com vivía la ciutadania en els nostres pobles i ciutats. Què menjava, com es vestia. Com es movia, com vivia i s’allotjava la gent fins arribar a la grandesa -que deia De Gaulle- amb les múltiples necessitats creades per aquell nomenat estat del benestar que gairebé tothom va dur a terme i beneïr, al qual mai em vaig sentir integrada.

Com deia el líder mexica Zapata «la terra és del qui la treballa» i, hi afegia vull ser esclau dels principis, no dels homes, pensaments que secundo. El prolongat aïllament ens ha ajudat a esbrinar molts perquès… però la gran majoria, resten sense resposta. Mutisme obligat i beneït pels que dirigeixen el món. Però, aquesta prolongada falta de contacte humà ens ha fet descobrir alguns perquès…

S´ha acabat també el mimetisme: fenòmen que consisteix en el que un organisme s’assembla a un altre amb el qual no guarda relació i obté així alguna mena de benefici, segons diu el diccionari. Personalment, no accepto aquesta manera de fer.

Com serà el futur de la Humanitat rera aquesta etapa que s’ha endut parents i amics, de manera especial els més grans i delicats? Caldria esbrinar el responsable d’on va sortir el el verí inoculat, qui i com s’ha expandit. Mans malèvoles i cors durs que hauran de rendir comptes a la humanitat en algun moment, quan els que dirigeixen i mouen el destí del món ho autoritzin. Molts, però, ho tenim clar, ens guardarem però de manifestar-ho. Només em pregunto cada dia quan vaig al llit: «Poden dormir tranquils els responsables de tanta maldat?

Recuperem la vida sense disbauxes ni accions que son prescindibles. Pensem en aquells que ho han perdut tot i necessiten ajut arreu. M’esborrona llegir què li paguen a alguns jugadors de futbol. Demanaria que, com a mínim, no se’n fes l’enrenou que se’n fa. Parlen d’unes quantitats que els hauria d’avergonyir nomenar. No callem davant qualsevol injustícia que puguem detectar. Denunciem-la a les autoritats pertinents perquè hi posin remei sense esperar el pitjor.

I avui a la Cuina de resistència, mandarines, poma escalivada, nous i formatge. Son postres nutritives i delicioses que casen molt be rera qualsevol àpat

INGREDIENTS Mandarines, formatge, poma escalivada, dàtils, nous.

Netejarem de pell les mandarines i una la deixarem sencera. De l’altra guardarem uns quants grills, que col.locarem de forma vistosa en una plata i acompanyarem amb el formatge pertinent, més una poma escalivada, uns quants dàtils i nous A mí, m’agraden tots els formatges però el brie, hi casa molt be.

Deja una respuesta

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: