Anònims. Sempre interessant!


Una mirada a les guerres del segle XX a través dels metges que van estar al front.
La guerra civil espanyola i la guerra de la Xina contra el Japó van transcendir les seves fronteres. Per a bona part de l’opinió pública mundial eren l’avançada dels grans conflictes ideològics i militars contemporanis. Alguns voluntaris internacionals van decidir implicar-se directament i compartir sobre el terreny la sort d’aquelles terres fins aleshores als marges del tauler global. Entre ells, pocs van tenir la rellevància de l’equip internacional de doctors que, primer integrats a les Brigades Internacionals favorables a la República espanyola i després com a col·laboradors de la Creu Roja Xina, van destacar per la continuïtat del seu compromís ideològic i el seu sacrifici personal, per la rellevància dels seus coneixements mèdics, per la seva significació individual i col·lectiva, i per la petjada indeleble d’aquelles experiències a les seves vides. L’investigador Carles Brasó Broggi recupera amb documentació inèdita d’arxius de tot el món, la història d’aquests metges errants, tant durant la seva etapa a les dues guerres, com de les seves trajectòries prèvies i posteriors, estretament lligades als moviments internacionalistes, a la influència comunista , a la Segona Guerra Mundial i a la posterior Guerra Freda.

Deja una respuesta

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: