Llegat Jaume Botey i Vallès

Video «Mil Anys de presó, Adeu a la Mili»

Vie 27/05/2022 8:52

Amigues i amics del Llegat d’en Jaume.

El passat dimarts 17 de maig es va emetre per TV3 un documental dedicat als nostres estimats Arcadi i Jaume. Relata de manera molt complerta el que va ser la campanya pel dret a l’objecció de consciència al Servei Militar Obligatori i a la Insubmissió posterior. Un moviment de desobediència civil que al cap de 30 anys va aconseguir l’abolició de la Mili.
Segueix el fil narratiu del Pepe Beunza, primer objector de consciència “polític”, del primer grup d’objectors que a més de negar-se a fer la Mili van crear un servei civil alternatiu al barri de Can Serra de l’Hospitalet. En Jaume i la comunitat cristiana hi van jugar un paper molt actiu per a explicar-ho a l’Associació de Veïns, Escola d’Adults, Esplai i a la gent activa del barri per donar cobertura a aquesta iniciativa. Segueix amb el moviment d’Insubmissió i acaba amb unes reflexions sobre el moment actual i la necessitat de continuar treballant per la Pau i no la violència com a eines de progrés i de justícia. 
Un documental molt recomanable per alimentar l’ànima, on es conjuguen veus i mirades diverses i sempre amenitzades amb «l’humor crític» de Jaume Mateu, Tortell Poltrona. https://www.ccma.cat/tv3/alacarta/sense-ficcio/mil-anys-de-preso-adeu-a-la-mili/video/6159105/
Agraïm de cor a Carles Caparrós, Toni Marín i a Lola Pedrós la dedicatòria final a l’Arcadi i al Jaume.
Cordialment,
La junta: Sandra Pardo, Dani Gomez, Mar Yuste, Anna Cerdà, Auxi Gil, Carles de Ahumada, Carme Guàrdia, Enric Canet, Joan Camós, Josep Busquets, Manuel Domínguez, Mercè Chacón, M Pau Trayner, Paco Hernández, Xavier Casanova i M Pilar Massana

Llegat Jaume Botey i Vallès

Deja una respuesta

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: