Arxiu Granollers

Vistes panoràmiques del Granollers dels anys 1920-1960, a la nova exposició de l’Arxiu Municipal

El cap de setmana de l’Ascensió es podrà visitar divendres i dissabte durant tot el dia, i diumenge al matí, al vestíbul de l’Ajuntament+

Vista panoràmica de Granollers des de la serra dels Caputxins, 1920. Vinyes a l’actual pg. de la Muntanya; a la dreta, la fàbrica de Can Torras i a l’esquerra, La Tela i Roca Umbert. Fotografia i Fons Joan Guàrdia / AMG

“Panoràmiques de Granollers” és el títol de la nova exposició de l’Arxiu Municipal de Granollers al vestíbul de l’Ajuntament (Porxada, 6).

La mostra recull 14 fotografies de vistes panoràmiques i aèries de la ciutat, pertanyents als anys 1920-1960, que signen Joan Guàrdia, Josep Boixadera, Josep Comas, Lucien Roisin i l’empresa Trabajos Aéreos Fotogramétricos (TAF); també n’hi ha alguna d’autor desconegut.

Són visions de Granollers des de diferents punts (Palou, la carretera de Caldes, el centre, el riu, les vivendes sindicals…) que ens mostren una ciutat que ha canviat molt i que pot costar de reconèixer, amb edificis que s’han transformat o desaparegut, i zones agrícoles ara ocupades per habitatges. L’església de Sant Esteve i l’antiga estació de ferrocarril, coneguda com MZA (Madrid-Saragossa-Alacant) l’any 1950; la fàbrica de Roca Umbert el 1957 o la fàbrica de Can Guitart els anys seixanta, són alguns dels espais que hi podem veure, complementats per les fotografies projectades en pantalla.

Tal com recull el full de sala (link is external), durant el període que abasta l’exposició el desenvolupament urbanístic de la ciutat responia a dues línies ben definides, que eren el nucli antic (els corredossos de la muralla, l’entorn de la Porxada i l’església…) i la carretera, a l’entorn de la qual es va desenvolupar la ciutat moderna, sempre, amb el riu Congost i la línia de ferrocarril condicionant-ne el traçat.

“Panoràmiques de Granollers” es podrà visitar fins al dia 29 de juliol, de dilluns a divendres, de 9 del matí a 8 del vespre. L’entrada és lliure.

Deja una respuesta

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: