4 de juny 1944 …

Avui fa 78 anys que vaig fer la Primera Comunió al meu poble, acompanyada dels nens i nenes que ens havíem preparat a Catecisme i a l’escola. Dia molt especial, de molt rebumbori. No era com ara, només es podia combregar a la missa del matí, a les 8. Normalment feien altra missa a migdia a les 11,30h però NO es podiA combregar. M’agradaria que algú m’aclarís els motiu.

El vestit me l’havia fet la tieta Francisqueta de l’Hospitalet, sabia cosir i va ser molt bonic i admirat. Recordo que me’l van probar quan ella va arribar, la vetlla, per donar-li darrers retocs.

El Mossén d’aquella època – del qual no parlaré ni diré seu nom per deferència-, juntament amb algunes mares, ens van explicar què i com ho hauríem de fer per anar a combregar.

A l’acabar la cerimònia i després d’esmorzar vam anar amb ma mare, la Nati, a veure amigues que, delicades i allitades: la Roseta i l’Assumpció no podien participar de la cerimònia i les vam anar a visitar. Em donaven llaminadures i jo els obsequiava amb un recordatori de la meva 1ª Comunió. La Roseta va morir poc després…

Va ser un trotejar tot el día. Sabeu? No recordo què vam dinar ni qui hi va assistir. La memòria és sàbia! Tampoc he trobat cap imatge d’aquell dia. Aquesta és potser la més propera tot i que jo ja no vivia a casa. Poc després de la primera Comunió em van enviar a viure a casa d’uns oncles a Granollers. Quan va nèixer meu germà jo ja no hi era i, en aquesta matge deu tenir un any…

Deja una respuesta

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: