Recordar els amics que ens han deixat ajuda a sobreviure.

Faig avui petits flaixos de vida de records del mes de juliol Juliol ha estat sempre per a mi un mes per recordar. Des que tenia 7 anys em van portar a viure a Granollers a casa d’uns oncles que no tenien fills. Avesada a viure en un poblet de pocs habitants on tothom es coneixia i s’ajudava, em va costar recomençar en lloc desconegut on no coneixia ningú. Anava només a casa meva quan tenia vacances d’escola. Esperava amb candeletes, com dèiem abans, el mes de juliol per tornar a casa, retrobar pares-germans i amics i recuperar la vida senzilla. Era el 6 de juliol de 1917 que va néixer Heribert Barrera, català universal que mai va tenir por de dir les coses pel seu nom, home valent i generós-polític-amic que mai em va fallar. Altre 6 de juliol, el de 1919, venia al món Osvaldo Guayasamin a Equador, aquell indi que va plantar cara a EEUU i va trasbalsar-nos amb la seva obra pictòrica, crítica, furiosa contra l’opressió dominant. La seva amistat em va fer entrar en un món desconegut on la creació, la bellesa eren protagonistes. El 9 de juliol de 1996 van morir: la meva mare, l’any 2003 el meu estimat espòs Oriol, el 2017 l’amiga Agnès Vendrell de Cumella tots mateixa data. També Pere Duran i Farell, Salvador Moratonas, Montserrat Raich, Vicens Gual i ma filla Maria rera dura malaltia aquell mateix mes. Ara, quan es diria que tot falla, tinc molts records a rememorar, hores de de vida compartides, a Catalunya, a Equador, al món ja que amb uns i altres vam fer llargs recorreguts i vam contactar amb persones diverses, de manera especial amb l’Antoni Cumella i la seva esposa Agnès que van propiciar molts encontres, quan res era fàcil i dominava la por. Amics de vida, alguns parents i grans mestres-artistes en tot el què abasta la paraula,  han estat cabdals en el meu caminar. Encara avui em deleixo i recordo vells-bells moments compartits i els sento propers, en la memòria, en l’esperit. Amics de l’ànima amb els quals vam compartir idees i esperances, a l’entorn de la política, de l’art, de la quotidianitat fins que la mort, envejosa se’ls va emportar. Us porto al cor! Recordar els amics que ens han deixat ajuda a sobreviure quan pretenen anorrear-nos per tal no incitem a pensar i procurar que tothom ho faci. A tots els dic: fins aviat, no us oblidem!

Deja una respuesta

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: