El comiat per la porta gran de Serena Williams, l’última reina del tenis. Toni Padilla

Serena Williams ha jugat per últim cop a l’Open dels Estats Units. La nord-americana cau en tres sets a l’Opens dels EEUU emocionant amb la seva passió sobre la pista

Nit tancada al barri de Queens de Nova York. I una dona plorava emocionada. Serena Williams no ha pogut aguantar-se les llàgrimes quan s’ha acomiadat de la pista central Arthur Ashe, posant punt final a una de les carreres més grans d’una jugadora de tenis en mig segle. L’últim partit d’aquesta filla d’una família humil, aquella nena que acompanyada de la seva germana gran, Venus, anava a entrenar-se en pistes de bàsquet de barris durs, on el seu pare Richard improvisa xarxes, encaparrat que les seves filles triomfarien en un esport on encara avui, més d’un arrufa el nas quan veu entrar una persona que no sigui blanca a certs clubs elitistes. I sí, les dues germanes van triomfar. Tant, que tots els rics, tots els famosos, tots els aficionats a l’esport volien ser a la pista central per veure cada partit de Serena Williams aquests dies, per acomiadar-la. L’última aventura ha arribat fins a la tercera ronda, amb una derrota èpica contra l’australiana Ajla Tomljanovic en tres sets (7-6, 6-7 i 6-1). Amb gairebé 41 anys, Serena Williams ha arribat a salvar sis pilotes de partit en un últim joc que el públic ha viscut dempeus, emocionat veient com la gran campiona s’aferrava amb les ungles i les dents a la pista, allargant uns segons més un somni que ha durat 27 anys.

No sabia on posar-se, la jugadora amb passaport australià nascuda a Zagreb un cop ha vist que havia derrotat Serena. Com si li fes vergonya. I pel cap de tothom han passat un munt de records.

El 1995 Ratko Tomljanovic marxava a jugar a handbol al País Basc amb Elgorriaga Bidasoa, fugint de la violència dels Balcans. I la petita Ajla començava a veure món, amb dos anys. A l’altra punta del món, al Canadà, una família nord-americana es passejava nerviosa per les pistes secundàries del torneig Bell Challenge.

La seva filla, Serena, es disposava a debutar al circuit professional amb tot just 14 anys. Va perdre a la primera ronda contra Anni Miller, una tenista de Michigan que era la número 149 del món, llavors. A la jove Williams li van pagar 240 dòlars per aquell primer torneig.

27 anys després, Miller només és recordada per ser la primera rival de Serena Williams. Aquests dies ha donat entrevistes, explicant com va deixar el tenis sense poder guanyar mai cap títol professional. El cercle que ella va obrir el 1995 l’ha tancat Ajla Tomljanovic, derrotant Serena en tres sets a la tercera ronda de l’Open dels Estats Units.

«Alguns dels meus primers records és mirar els partits de Serena per la televisió. No m’hauria pogut imaginar mai que em tocaria a mi jugar aquest partit», deia la balcànica.

Deja una respuesta

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: