Recupero el Blog. Pensaments

He sigut fora uns dies per un petit encontre familiar. Important fer-ho de tant en tant, sense rellotge sense pressa. Hem gaudit de bon temps i, no teníem altra responsabilitat que passejar per llocs que estimem, gaudir de bones menges que hem preparat nosaltres mateixos i, animada conversa.

Per què tantes persones necessiten fer coses estranyes per a poder enlluernar els demés quan, el primordial rau en aprofitar aquells que tens prop teu i potser, per motius de feina, sovint costa retrobar?

Esforcem nos hi. Val la pena. Hem fet un recorregut per les nostres vivències de quan petits, encara viviem sota el mateix sostre del qual, a mi em van apartar.

Abans, a les famílies que no podien tenir fills se’ls acostumava a cedir un nen de la familia de les cases on en tenien uns quants. Quan tenia set anys em van portar a viure a casa d’uns oncles, lluny de casa, quan la movilitat era dificil. vaig plorar molt. No ho entenia. No m’estimaven?..

Abans, quan feies una afirmació com aquesta -em passava sovint- em deien: no et deixaran entrar al cel….Hauré de quedar me`n fora? M’hi barallaré si cal, però hi entraré, era la meva resposta que segueix vigent.

Tenim un mes de febrer d’excel-lència, es diria gairebé primaveral. Per a mi és el pitjor més de l’any. Els dies son curts però, enguany, tenim un sol que no ens abandona i, podem romandre, gairebé, sense calefacció.

Quaresma? Paraula de significat desconegut per a molts dels nostres joves. Els que som creients-practicants i confiem en el més enllà, sabem que és temps de penitència. Confiem retrobarnos amb tots aquells que ja no hi son i hem estimat. Tinc la ferma esperança de que farem un nou camí plegats.

Qui va crear el món, el firmament, les estrelles i els sers humans no ens pot deixar penjats-obviats a la nostra sort. Ens hi va col-locar per tal que decidissim, sense coaccions, què volíem ser quan fossim grans, que ens dèien quan érem petits.

Que escollissim com viure i comportar-nos en aquest estrany món que ens ha tocat viure on res és clar ni planer. T’ho has de treballar i manegar, Tenim potestat per decidir, de vell antuvi entre el be i el mal i no cal que ens escriguin a cap pissarra les definicions, de tots sabudes.

Saps com has de comportar-te amb els que et necessiten no importa l.hora i l’espai. I tot, sense fer soroll ni remor, per tal de que ho sàpiga tothom que, malauradament, és com actúa una immensa majoria.

Viure senzill costa poc, en aquest estrany món que plegats, no hem sigut capaços de mantenir en marxa.

Reservem el nostre amen -que equival a dir així sigui-, per aquells bons anhels que no ens arriben però voldríem aconseguir. Saben? Podem!

Deja una respuesta

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: